test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Riells i Viabrea participa en un simulacre d’avís químic


El municipi de Riells i Viabrea ha participat en un simulacre d’avís químic per posar a prova la capacitat de confinament de les escoles.

Protecció Civil ha activat aquest dimecres el sistema d’avís de risc químic a un total de 12 municipis. Les comarques afectades han sigut el Vallès, la Selva, el Bages, el Berguedà i la Vall d’Aran. En total, han sonat 21 sirenes i s’han enviat missatges de text als telèfons mòbils al punt de les 11 h. Ha sigut en aquest moment quan s’ha procedit a traslladar l’alumnat a l’interior de les aules, tancar persianes i abordar la situació amb calma. L’objectiu era familiaritzar la població davant d’un possible risc real. A més, també conscienciar els més menuts i comprovar les mancances que es puguin donar, com ara la rapidesa del tancament o el mal funcionament de portes o finestres.

El cap de la Unitat de sensibilització de Protecció Civil, Xesco Baró, ha destacat que la prova “ha anat bé”. “Els nens que eren fora han pogut confinar-se a l’interior, han tancat portes i finestres, i l’escola ha pogut provar el seu protocol d’emergència i detectar mancances”, ha dit.

Baró també apunta que els centres han pogut veure què cal millorar, com ara els tancaments de portes o finestres, però també les pautes a seguir, clares sobre el paper, però que no se sap com d’efectives poden arribar a ser fins que s’han de fer servir de veritat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit