Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Retiren 1.300 quilos de xarxes i arts de pesca del fons marí a Tossa en dos anys


Voluntaris i entitats ecologistes han retirat més de 1.300 quilos de xarxes i arts de pesca del fons marí a Tossa de Mar en els últims dos anys. L’actuació s’emmarca en un projecte que el consistori va engegar el 2020 després que molts submarinistes alertessin del gran nombre de xarxes que hi havia enfonsades al litoral. Les extraccions de xarxes s’han fet al llarg de 900 m2 del fons marí i les xarxes recuperades n’ocupaven més de 700.

Durant la presentació dels resultats del projecte, l’exalcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, ha detallat que al 2020 van demanar una subvenció a la Diputació de Girona per començar la neteja, sobretot les xarxes que es concentraven entre la badia de Tossa i la cala de Llorell. El primer ajut va arribar el 2021 i aquest 2022 han rebut una segona subvenció per seguir netejant el fons marí tossenc.

En els darrers dos anys s’han extret més de 1.300 quilos de xarxes que ocupaven una superfície de 700 m2. Només aquest passat estiu s’han fet deu immersions de retirada i s’han tret 300 m2 de xarxes amb un pes de 750 quilos.

Des de les entitats ecologistes remarquen les greus conseqüències que poden tenir aquestes xarxes perdudes al fons marí per la biodiversitat i que afecta tan a animals com a plantes. Alerten que si aquests residus no es recullen es poden fragmentar i convertir-se en microplàstics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit