Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Renfe invertirà 164 MEUR per modernitzar el sistema de venda i reserva de bitllets

L'objectiu del projecte de modernització és desenvolupar i mantenir amb noves tecnologies, en una infraestructura al núvol, els canals tant de venda com els sistemes d'accés del client.

Foto: ACN

Renfe invertirà 164,1 milions d’euros en un projecte per actualitzar i modernitzar el sistema de venda i reserva de bitllets. Així ho ha aprovat aquest dilluns el Consell d’Administració de la companyia. L’objectiu del projecte és desenvolupar i mantenir amb noves tecnologies, en una infraestructura al núvol, els canals tant de venda com els sistemes d’accés del client.

Segons informa Renfe, el nou sistema de venda ha de garantir la funcionalitat, escalabilitat, complir amb els estàndards europeus i facilitar la integració amb altres aplicacions i amb tercers. A més, Renfe també indica que el llançament del nou sistema de venda parteix d’una sèrie de principis de disseny que permetran a la companyia abordar l’evolució garantint la continuïtat del negoci, sense patir interrupcions en el servei durant el procés de migració del sistema actual al futur.

Així, s’ha aprovat adjudicar dos contractes. D’una banda, un per al disseny, construcció, manteniment i explotació del nou sistema, adjudicat a la UTE Accenture y Evolutio Cloud Enable per 78,6 milions. L’altre per la implementació, configuració i explotació d’un Passenger Service System (PSS), adjudicat a Sqills Products BV, per 85,5 milions.

Finalment, la companyia indica que aquesta adjudicació permetrà que la venda a través de www.renfe.com sigui la que experimenti una transformació més gran. Això, esperen que es tradueixi en “una millora del servei prestat als clients”. Actualment, el web compta amb 5,6 milions d’usuaris únics mensuals i rep 11,5 milions de visites al mes.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit