Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Recullen 150 quilos de deixalles a la segona neteja del fons marí de Blanes


Uns setanta voluntaris han recollit aquest dissabte a Blanes 150 quilograms de deixalles durant la segona neteja del fons marí i les platges que s’ha fet al voltant de la roca de Sa Palomera i les cales adjacents: Sant Francesc i Sa Forcanera. La majoria dels residus recollits han estat burilles de cigarretes, material higiènic com tovalloletes, llaunes, envasos i embolcalls. Ara bé, també s’han retirat trossos de roba i sabates, així com restes de boies de senyalització esmicolades pel temporal. Els residus d’aquesta neteja, que organitza el departament de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes, ja han estat traslladats a la deixalleria municipal.

La neteja de final de temporada 

Aquest dissabte, a les nou del matí es va fer la instal·lació i equipament de les zones on s’havia de treballar entorn de la platja de Sa Palomera i zones adjacents. Després d’una primera rebuda organitzativa, els diferents equips de submarinistes –una vintena de bussejadors i bussejadores- es van començar a capbussar per fer la neteja del fons marí.

A mesura que els i les submarinistes van anar recollint les deixalles del fons, des de terra se’ls va ajudar a transportar-les fins a la platja on s’hi havia habilitat un punt de recollida i triatge. Paral·lelament, les voluntàries i voluntàries de terra també es van anar encarregant de pentinar la sorra i recollir les deixalles que hi havia dipositades a la platja.

Tot el que finalment es va trobar, tant a la mar com a la terra, es va anar classificant segons el tipus de residus: plàstics, papers i cartó, orgànics, andròmines estranyes i altres tipus de materials. D’aquesta manera, es va facilitar el trasllat a la deixalleria municipal d’aquests residus.

L’acció ha comptat amb el suport del Centre de Busseig Blanes-Sub, encarregat de coordinar els submarinistes. El Club de Vela Blanes, el Club Social de l’Associació Família i Salut Mental, el Talaixà Team, Opsiren (empresa de Blanes que fabrica banyadors amb plàstic reciclat), Nora, la Fundació Aspronis, Go Zero Waste (Mou-te pel zero) també hi ha col·laborat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit