Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Reclamen inversions a la línia R1 de Rodalies per evitar les afectacions dels temporals


El president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha reclamat a l’Estat inversions “urgents” a la línia R1 de Rodalies per evitar incidències com la que aquest diumenge ha obligat a tallar el trànsit ferroviari entre Malgrat i Pineda de Mar. Un servei d’autobús substitueix el servei de tren entre Blanes i Pineda.

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, que considera que, el d’aquest diumenge, “és un episodi més dels que han de venir” si no es fan les inversions que requereix una línia tant exposada als temporals per la seva proximitat a la costa.

Tant des de l’ens comarcal com des de l’Ajuntament de Malgrat reclamen que l’Estat “repensi” tot el mapa d’infraestructures del Maresme i que aposti pel trasllat de la R1 a l’interior, on no estaria tant exposada als temporals i tindria una menor afectació en el servei.

Possible restabliment del servei aquest dilluns

Segons la informació de què disposa l’alcaldessa de Malgrat, en funció de com quedi la reparació d’urgència que s’està efectuant aquest diumenge, el restabliment del servei es faria limitant la velocitat dels combois al seu pas per la zona afectada. Amb tot, Viñolas, veient que el temporal es manté actiu, no veu clar que els trens tornin a circular aquest dilluns.

Els problemes que originen els temporals a la línia R1 de Rodalies no són nous. L’any passat es van enllestir unes obres per reforçar l’escullera entre Cabrera i Mataró, un altre dels punts on les onades han provocat talls continus del servei ferroviari en els darrers anys.

Imatge: Un dels autobusos a l’estació de Blanes que substitueix el servei de tren entre Blanes i Pineda. Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit