Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Què fer per la Revetlla de Sant Joan a la Selva i l’Alt Maresme?


Aquest dijous és la Revetlla de Sant Joan. Per celebrar la nit més curta de l’any -o més llarga segons es miri- els diferents municipis de la Selva i l’Alt Maresme han organitzat activitats i festes ben diverses.

Blanes

La Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan de Blanes començarà a les cinc de la tarda amb l’arribada de La Flama del Canigó. Després hi ha programat un Sopar Popular, una Exhibició de Breakdance i una sessió de Micro Obert. La nit de Sant Joan a Blanes acabarà amb tres concerts que s’allargaran fins a les tres de la matinada. Per damunt de l’escenari del Passeig de Mar hi passaran ‘Klarsus + Acros’, ‘La Mosca Band‘ i dues sessions de punxar-discs amb ‘Les 3 des-gràcies’ i ‘El Racó Paremiològoc PD’s‘.

Santa Coloma de Farners

A les set de la tarda de La Flama del Canigó arribarà a la capital selvatana en mans del Centre Excursionista i el Club Olímpic. Seguidament es farà una lectura d’un missatge escrit per Eliseu Climent i s’entregarà coca i cava als assistents.  A la nit la zona de l’aparcament dels Saioners serà l’escenari del sopar popular, concerts i discjòqueis. The Blackiss, Ebri Knight i FAST Djs i Adrià Huix amenitzaran la vetllada a la capital de comarca.

Tordera

A Tordera la Flama del Canigó arribarà a partir de les 22h a la plaça de l’Església. Seguidament, es farà la lectura del Manifest de Sant Joan, a càrrec de l’alcalde, Joan Carles Garcia. Per celebrar la revetlla, el gurp la Nostra Dansa ha organitzat una audició de sardanes amb la Cobla Contemporània i Ball de Revetlla. També hi haurà la participació de la Colla de Diables de Tordera.

Malgrat de Mar

Malgrat celebra la Festa dels Focs de Sant Joan. A les quatre de la tarda arriba la Flama del Canigó al municpi maresmenc. Seguidament hi haurà una cercavila de la flama a càrrec del Club d’Atletisme i el Club Ciclista que culminarà amb l’encesa de la foguera a la platja i espectacle de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals. Després del sopar popular, la revetlla de Malgrat comptarà amb els concerts de Quim Zaldo,  Germà Negre i The Say Tones.

Vidreres

La Revetlla de Sant Joan començarà a Vidreres a les 17:30h amb un concert de música catalana a càrrec de Laura Encesa. A continuació, es rebrà la Flama del Canigó i els participants de la marxa que l’acompanyin. Finalment, es durà a terme la lectura del manifest.

Maçanet de la Selva

A les sis de la tarda es farà la lectura del manifest de la Flama del Canigó, amb coca i cava, a la plaça de l’Ajuntament. Després hi haurà sopar de revetlla a la zona esportiva de Mas Altaba amb música i karaoke; a la zona esportiva de Montbarat amb disco mobil i karaoke; i a la zona esportiva de Maçanet Residencial Parc i al Casal de Jubilats.

Sils

El recorregut de la Flama del Canigó començarà a les 19:00h a Mallorquines i arribarà mitja hora més tard a l’Ajuntament. Allà es farà l’acte institucional i els parlaments.

Sant Pol de Mar

Amb l’arribada de la Flama deel Canigó i la lectura del manifest, Sant Pol començarà la seva Revetlla de Sant Joan. La nit més llarga de l’any en aquest municipi comptarà amb ball amb l’orquestra La Litoral i amb DJ Badabronx a la Punta.

Canet de Mar

En el marc de la Festa Major, Canet de Mar començarà la seva revetlla de Sant Joan amb l’arribada de la Flama, lectura del manifest i cercavila a peu fins a la platja. Hi haurà activitats a partir de les sis de la tarda. El sopar popular es farà a les 9 del vespre al final del passeig Marítim, davant l’antiga Oficina de Turisme.

Arenys de Mar

Amb la Revetlla de Sant Joan, Arenys de Mar celebra la XL Fira del solstici d’estiu. Amb l’arribada de la Flama del Canigó s’encendrà la foguera de Sant Joan a la Platja Picòrdia. La festa de revetlla es farà a la Plaça de les Palmeres a càrrec de l’Orquestra Mitjanit i DJs.

Hostalric

La Flama del Canigó arribarà a les 16.30 h al claustre de l’Ajuntament. Seguidament, se celebrarà l’acte institucional i a continuació hi haurà una sardana a càrrec dels Saltaires d’Hostalric. Després la Flama del Canigó es desplaçarà fins a la Zona Esportiva Municipal, on és previst que arribi per a donar pas a l’animació infantil. Un cop fet el sopar popular, la revetlla continuarà amb l’actuació de DJ Montbertus.

Sant Cebrià de Vallalta

Amb l’arribada de la Flama del Canigó es llegità el manifest i s’encendrà la foguera. La Revetlla de Sant Joan continuarà amb un sopar de carmanyola amb música i ball.

Arbúcies

La Flama del Canigó arribarà primer a Joanet en mans de Rutatour. D’aquí arribarà fins al davant del CAP d’Arbúcies. Seguidament hi haurà una cercavila amb els flabiolaires, grallers i Llambrot, Carboneta i capgrossos fins a la plaça de la Vila. Allà es farà lectura del manifest i l’encesa del peveter.

Sant Hilari Sacalm

A partir de les 7 de la tarda hi haurà l’arribada de la flama del Canigó en mans d’atletes locals. Després tindrà lloc un concert d’Aquofonia. L’endemà hi haurà un espectacle infantil amb el títol “Ballaruga i pessigolles” a càrrec de Pep Puigdemont.

Lloret de Mar

Arribada de la Flama del Canigó en mans dels ciclistes, provinents de Coll d’Ares, al Passeig de Cúllar. A la plaça de la Vila es farà la rebuda per part de les autoritats, lectura del manifest, encesa de la foguera a la platja amb coca i cava per a tothom. Seguidament hi haurà un concert de guitarra a càrrec de Tono Blasi a l’Esglèsia Sant Romà.

Tossa de Mar

Òmnium Cultural farà la lectura del manifest de la Flama del Canigó a la Platja Gran de Tossa de Mar. Després s’encendrà la foguera de Sant Joan amb la Flama. A continuació hi haurà música per tothom.

Santa Susanna

A partir de les 20h, rebuda de la Flama del Canigó i lectura del Missatge 2022. Tot seguit, hi haurà l’encesa de la foguera de Sant Joan.

Caldes de Malavella

Arribada de la Flama del Canigó i lectura del manifest. Seguidament sopar popular al Parc de la Sardana. Després la revetlla continuarà amb ball a càrrec del grup musical “Sona Bé Grup” i DJ.

Pineda de Mar

La Flama del Canigó arribarà a Pineda a les 8 del vespre a la Plaça de les Mèlies on s’encendrà el peveter, focs d’artifici, es faran parlaments, i actuaran els grallers i danses. També es farà el sopar, i finalment hi haurà concert dels grups Julivert i PD Fourquilles. A la Plaça de la biblioteca de Poblenou també hi haurà revetlla de Sant Joan amb sopar a la fresca i ball amb DJ. I a la platja dels Pins, a la zona de barraques, també es celebrarà la Revetlla de Sant Joan organitzada per la comparsa La Tribala. Hi haurà ‘La mare de les fogueres’ amb foguera, sopar popular i DJ.

Calella

El passeig de Manuel Puigvert rebrà la Flama del Canigó cap a les 9 del vespre. Després s’encendrà el peveter, es farà la lectura del Manifest 2022 i s’encendrà la foguera de Sant Joan. Tot seguit hi haurà una ballada de sardana i un sopar popular. La nit de revetlla acabarà amb música i ball a càrrec del Duet Ària.

Foto: Ajuntament de Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit