Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Programació especial Vila del Llibre Malgrat de Mar 2023


Malgrat de Mar ha celebrat el cap de setmana del 25, 26 i 27 d’octubre la segona de la Vila del Llibre al municipi. Enguany, el tema central ha estat la diversitat lingüística del català al territori. Tot i la pluja de dissabte per la tarda i diumenge, les activitats es van poder celebrar segons el programa previst -amb canvi d’ubicacions- tret del mercat de la plaça de l’església.

L’equip de Ràdio Marina també vam visitar la Vila del Llibre de Malgrat de Mar. Va ser dissabte a la tarda amb una programació especial de 3 hores des de la plaça de l’església per on van passar diversos convidats i que va comptar amb la col·laboració de l’escriptor malgratenc Jaume Aubanell.

Entrevista Lurdes Borrell, regidora de cultura
Amb la regidora de cultura de l’Ajuntament de Malgrat de Mar hem parlat de l’aposta del municipi per aquest esdeveniment cultural i de la diversitat lingüística del català en positiu, intentant fugir de les connotacions polítiques.

 

Entrevista Joan Lluís Lluís, escriptor
L’escriptor dels Països Catalans, Joan Lluís Lluís, ens ha parlar dels orígens de les llengües. Amb ell també hem conversat sobre el present i futur del català. Per Joan Lluís Lluís, una llengua no mor perquè no la parlin les persones que venen de fora, sinó perquè no la parlen les persones que hi viuen al territori.

 

Entrevista Assumpta Mercader i Enric Bono
La comissària de la Vila del Llibre de Malgrat de Mar, Assumpta Mercader, i el director de la Vila del Llibre, Enric Bono, també han passat pels micròfons de Ràdio Marina. Tots dos han coincidit a fer una valoració positiva del desenvolupament de l’esdeveniment, tot i la pluja.

 

Cadires a la Fresca amb Iñaki Rubio, Àngels Marzo, Josep Maria Tibau i Pep Coll
Un dels moments divertits de la tarda ha estat quan hem reunit sota la carpa de Ràdio Marina les veus d’Iñaki Rubio, Àngels Marzo, Josep Maria Tibau i Pep Coll per parlar de les converses improvisades, en aquest cas de literatura i poesia.

 

Entrevista Montse Serra, fundadora de l’editorial Vibop
La Vila del Llibre també és, com no podia ser d’una altra manera, un espai per als editors. Per l’estudi exterior de Ràdio Marina ha passat Montse Serra, fundadora de l’editorial maresmenca Vibop Edicions. Amb ella hem parlat d’aquest projecte i dels reptes que afronta el sector editorial català.

 

Entrevista Jaume Aubanell, escriptor 
L’escriptor malgratenc Jaume Aubanell ens ha acompanyat durant tota la tarda, aportant la seva experiència com a autor. Amb ell també hem parlat al final del programa sobre “El gust és meu”, l’obra amb la que fa dos anys va guanyar el premi de narrativa dels Premis Recvll de Blanes.

 

 

GALERIA D’IMATGES

Amb el suport de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit