test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Programació especial Mercat de Tordera


L’equip de Ràdio Marina ens hem desplaçat al Mercat dels Diumenges de Tordera des d’on emès una programació especial durant el diumenge al matí per parlar d’aquest mercat centenari (1853) i d’arrels medievals i els seus protagonistes.

El Mercar de Tordera compta amb més de 220 parades de tot tipus d’articles. Compta amb 40.000 visitants l’any de mitjana i és un dels motors econòmics del municipi, especialment per al comerç de proximitat i la restauració. Trobem roba, fruita, verdura, accessoris i complements o articles de regal i decoració, entre d’altres. El mercat disposa de diferents punts de pàrquing per a vehicles i autocars.

El poble de Tordera s’integra i es converteix en un gran mercat. Gran part dels establiments comercials estan oberts el diumenge al matí per aprofitar la gran afluència de gent que aporta el mercat.

Just al costat de la zona on se celebra el mercat passen dues rutes de La Tourdera que es poden fer a peu o en bici des dels municipis veïns de Palafolls o Fogars de la Selva.

Entrevista Nadia Cantero, regidora de Promoció Econòmica

La regidora Nadia Cantero ha explicat en directe que el Mercat dels diumenges de Tordera és un dels motors econòmics de la població. També ha anunciat que l’Ajuntament està enllestint un nou procés d’adjudicació de noves parades que afegiran més diversitat a l’oferta actual. La regidora també s’ha referit a la Fira Mercat del Ram de Tordera que se celebra a la població coincidint amb la setmana santa.

Entrevista Martín Ramoneda, president Associació Marxants del Maresme

El president de l’entitat ha destacat el paper que juguen com a portaveu dels venedors i venedores de mercats davant les administracions públiques. Ha reconegut que la venda per internet i les grans superfícies han fet molt de mal als mercats tradicionals però ha destacat el valor afegit que aporten, com el tracte personal amb el client.

Entrevista Àlex López, tècnic de mercats de l’Ajuntament de Tordera

El tècnic de mercats de l’Ajuntament de Tordera ens ha parlat com s’organitza la logistica d’un dels mercats més grans de Catalunya, amb més de 220 parades que formen gairebé dos quilòmetres si es possessin en línia recta.

Entrevista a paradistes i visitants

Alguns dels paradistes del Mercat dels diumenges de Tordera ens expliquen la seva oferta de productes.

Hem parlat amb alguns dels visitants del Mercat i ens han explicat la seva experiència després de la visita.

Entrevista Estela i Àngela, dues petites visitants

L’Estela i l’Àngela ens han dit que són de Barcelona i estan passant el cap de setmana a Tordera i, per això, han pogut venir a visitar el mercat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit