Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Programació especial cloenda Capital Cultura Catalana Lloret de Mar


Lloret de Mar posa punt i final a la Capital de la Cultura Catalana que ha ostentat durant aquest any 2023. I ho ha amb un conjunt d’activitats entre les que destaquen dues: la representació al Teatre de Lloret de ‘El Conte de Nadal’, una adaptació del clàssic de Dickens on han participat una seixantena de lloretencs i lloretenques, i la gala de cloenda, també al Teatre de Lloret de Mar, on s’estrena l’adaptació de la sardana popular ‘La pubilla de Lloret’.

L’equip de Ràdio Marina ens hem traslladat a les portes del Teatre de Lloret unes hores abans de l’estrena de ‘El Conte de Nadal’ per parlar en directe amb alguns dels protagonistes de les principals activitats que s’han portat a terme aquest 2023 amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana a Lloret de Mar.

Adrià Lamelas, alcalde de Lloret de Mar

 

Adrià Lamelas és l’alcalde de Lloret de Mar des del juny del 2023. Per tant, com a alcalde, ha viscut la segona part de la programació de les activitats de la Capital de la Cultura. El batlle destaca la importància de l’esdeveniment per donar a conèixer la riquesa cultural del municipi i l’altra cara de Lloret, més enllà del turisme.

Adrià Lamelas, alcalde de Lloret de Mar

Meritxell Yanes i Elena Martinell, directora i directora musical de ‘El Conte de Nadal’

 

Parlem amb les responsables de la representació de ‘El Conte de Nadal’. Expliquen que ‘la feina ja està feta i ara és el torn de les actrius i actors’.

Meritxell Yanes i Elena Martinell

Marc Coll, director de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes

 

L’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes participa en l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret amb el ball de la sardana ‘La pubilla de Lloret’. Parlem amb el seu director, Marc Coll.

Marc Coll, Esbart Dansaire Joaquim Ruyra Blanes

David Barba, director de la companyia Amargura Cultura

 

Amargura Cultura ha estat l’organitzadora de dues de les activitats centrals de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret de Mar: l’espectacle ‘La Núvia del Rom’, al cementiri modernista de la població, i de les visites guiades dedicades a Joaquín Sorolla que s’han dut a terme coincidint amb l’aniversari de la mort del pintor valencià.

David Barba - Amargura Cultura

Joan Pau Romaní, coordinador de ‘Poeta de Guàrdia’

 

Parlem amb Joan Pau Romaní, que ha estat coordinador de l’activitat ‘Poeta de Guàrdia’, que s’ha celebrat coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. Un grup de voluntaris s’ha encarregat de trucar per telèfon a diverses persones per recitar un poema.

Joan Pau Romaní -Poeta de Guàrdia Lloret

David Salcedo, coordinador del Projecte Salat de Montphoto

 

David Salcedo és el coordinador del projecte Salat de l’entitat lloretenca Montphoto. Amb ell hem parlat d’aquesta experiència que ha servit per conèixer indrets desconeguts de Lloret de Mar a través de les veus de les persones que hi viuen i de la captura d’instantànies d’aquests moments.

David Salcedo - Projecte Salat Montphoto

Amaranta Gibert, Comissària de la Capital de la Cultura de Lloret, i Marina García, directora de l’Arxiu Municipal

 

Hem tancat la programació especial en directe conversant amb l’Amaranta Gibert, comissària de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret de Mar, i amb Marina García, directora de l’Arxiu del municipi. A banda de fer balanç de l’esdeveniment, l’Amaranta i la Marina ens han explicat la història de recuperació de la sardana popular ‘La Pubilla de Lloret’.

Amaranta Gibert (esquerra) i Marina García

Amb el suport de:

Logotip Ajuntament de Lloret de Mar

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit