Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Programació especial Arbúcies Catifes de Flors 2023


Arbúcies ha celebrat aquest cap de setmana el Concurs de Catifes naturals, un esdeveniment que té lloc de forma ininterrompuda al municipi de la Vall del Montseny des del 1947. A més, és el preludi de les Enramades, una tradició amb més de 500 anys d’història que tindrà lloc a partir del dijous 8 de juny.

L’equip de Ràdio Marina ens hem desplaçat aquest divendres amb un estudi mòbil al Museu Etnològic del Montseny des d’on hem emès en directe el programa matí360. A més, durant tot el matí, emès una programació especial amb entrevistes que ens permès conèixer millor l’art de fer catifes de flors naturals, les Enramades i també altres atractius d’Arbúcies.

Entrevista Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies
A banda de conversar sobre els resultats de les eleccions municipals del 28M, amb Pere Garriga hem parlat de la importància de les Enramades per al municipi, una tradició centenària que es manté ben viva en l’actualitat. També hem conversat sobre l’evolució del projecte del Vescomtat de Cabrera, que inclou el Castell de Montsoriu i el Museu Etnològic del Montseny.

 

Pere Garriga

 

Entrevista Associació Catifaires d’Arbúcies
La presidenta Marga Villalobos i l’assesora artística de l’entitat, Pepi Bayés, ens expliquen els orígens de la festa de les catifes de flors naturals i també del procés de creació de les catifes naturals.

 

Entrevista associació Catifaires

 

Entrevista Quim Mateu, arqueòleg del Museu Etnològic del Montseny
Amb Quim Mateu hem parlat dels orígens històrics del Vescomtat de Cabrera i com la comarca gestiona aquest llegat a través del Castell de Montsoriu, el Museu Etnològic del Montseny i l’Espai Cabrera.

 

Quim Mateu

 

Entrevista Fel Faixedas, còmic d’Arbúcies
A la programació especial d’Arbúcies també hem parlat amb el còmic d’Arbúcies Fel Faixedas que, tot i reconèixer que mai ha participat en la confecció de catifes, sempre les ha gaudit al poble. Amb Fel Faixedas també hem conversat sobre els projectes en els que treballa actualment.

 

 

Entrevista Ramon Cortés i Anna Bayés
Durant la nostra visita a Arbúcies hem parlat de la clàssica Marxa de la Primavera i la Cursa de Muntanya Vall d’Arbúcies que, enguany, ha celebrat la seva primera edició. Hem conversat amb l’Anna Bayés, membre dels Matavalons d’Arbúcies, una de les entitats organitzadores, i el Ramon Cortés, tècnic d’esports de l’Ajuntament i membre dels Gratanúvols, l’altre entitat organitzadora de l’esdeveniment esportiu.

 

Matavalons - Gratanúvols

Entrevista Judit Prat, regidora de festes d’Arbúcies
Amb la regidora de festes hem tancat la programació especial dedicada a les catifes de flors naturals d’Arbúcies. La Judit Prat ens ha explicat la importància que té per al municipi tant el concurs com les Enramades, donat que al voltant dels dos esdeveniments s’organitzen diverses activitats.

 

Judit Prat

 

GALERIA D’IMATGES

Amb el suport de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit