Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Professionals d’infermeria de Blanes i Calella participen en un estudi per prevenir i disminuir les caigudes entre els pacients hospitalitzats

Segons un informe de Salut, el 28% dels incidents notificats en pacients hospitalitzats són caigudes


Un total de 13 professionals d’infermeria i tècnics de cures auxiliars d’infermeria de les unitats d’hospitalització de Calella i Blanes participen en un estudi per prevenir i disminuir les caigudes dels pacients hospitalitzats.

Des de la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme apunten que les caigudes són els incidents que es produeixen amb més freqüència en l’àmbit hospitalari. Segons l’informe sobre notificacions de seguretat del pacient a hospitalització d’aguts del Departament de Salut del 2022, el 28% dels incidents notificats són caigudes. De fet, en l’àmbit hospitalari les caigudes es consideren un esdeveniment advers que pot provocar conseqüències des de lleus fins a greus.

Així, amb aquest estudi, es vol conèixer la incidència real de les caigudes entre els pacients hospitalitzats i els factors que influeixen en aquests incidents. A més, també es vol valorar la despesa sanitària que representen. Amb aquesta informació es preveu poder dissenyar després estratègies nacionals de prevenció que ajudin a disminuir aquests fets i les conseqüències que se’n deriven per a la salut de les persones afectades.

Des de la Corporació assenyalen que els factors que poden contribuir a les caigudes poden ser intrínsecs (edat, fragilitat, estat neurològic o consum de fàrmacs) i extrínsecs (entorn, il·luminació o calçat).

La recollida de dades per a l’elaboració de l’estudi va començar a principis del 2024 i s’allargarà un any. En el cas dels hospitals de la Corporació, s’estan recollint dades en diferents unitats d’hospitalització. En el cas de l’Hospital de Calella: Medicina Interna, planta Polivalent i de Cirurgia. En el cas de l’Hospital de Blanes: Medicina Interna i planta de Traumatologia.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit