Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Primer control conjunt de les policies de Caldes, Cassà i Llagostera


Les policies de Caldes de Malavella, Llagostera i Cassà de la Selva han fet aquest dissabte el primer control conjunt de seguretat ciutadana, drogues i alcoholèmia a l’avinguda de Caldes de Malavella i a la rotonda de la carretera Llagostera, direcció Cassà de la Selva. Aquesta primera acció és fruit de l’acord per fer serveis conjunts i compartir material i informació signat per les tres policies el passat 1 d’abril.

L’acord entre els tres Ajuntaments és pioner a les comarques gironines. Els tres cossos sumen una plantilla de 48 efectius i donen servei a uns municipis que, en conjunt superen els 27.000 habitants. Al control d’aquest dissabte hi van participar la Unitat Canina i 3 agents de la Policia Local de Caldes; el vehicle d’atestats i 2 agents de la Policia de Cassà; i 2 vehicles patrulla i 2 agents de la Policia de Llagostera.

Segons l’Ajuntament de Caldes, el conveni, un projecte engegat fa tres anys, permet millorar la coordinació i incrementar l’eficàcia dels agents a l’hora d’atendre emergències, combatre delictes i dur a terme controls de trànsit.

Un acord que uneix estratègies

Caldes de Malavella, Llagostera i Cassà de la Selva són municipis amb trets comuns i que ja comparteixen serveis com l’Àrea Bàsica de Salut o l’ensenyament de secundària. A més, els tres municipis tenen gran part de la població dispersa en veïnats rurals i en urbanitzacions i comparteixen un gran entramat de camins i vies verdes. Segons el consistori de Caldes, l’acord és una aposta per la millora de la capacitat i gestió del servei policial així com l’optimització dels recursos.

Aquest conveni inclou un pla de treball conjunt, la compra unificada de material per estalviar recursos i un pla de formació conjunta i continuada. Des dels consistoris preveuen un catàleg de punts estratègics repartits pels tres municipis gironins on fer controls de seguretat i trànsit. També un catàleg de situacions de risc o d’emergència que permetria reforçar les actuacions amb el personal dels altres municipis quan sigui necessari.

Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit