Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Presenten l”Onomàstica de Maçanet de la Selva’ amb més de 13.000 noms propis


Maçanet de la Selva ha presentat la seva onomàstica amb més de 13.000 noms propis. Enric Ribes i Marí, filòleg i director de l’Oficina d’Onomàstica, ha sigut l’encarregat d’elaborar aquesta obra de dos volums.

L’Onomàstica de Maçanet de la Selva recull més de 13.000 noms propis maçanetencs. Aquests van des de cognoms fins a noms de cases, masies, camins o camps. Ribes i Marí hi ha estat treballant durant 8 anys amb més de 100 sessions de treball amb testimonis.

Enric Ribes i Marí és doctor en Filologia catalana per la Universitat de València, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i director de l’Oficina d’Onomàstica. Membre de la Comissió de Toponímia de Catalunya i de la Comissió de Toponímia de les Illes Balears, Ribes i Marí va acabar la seva etapa laboral com a docent a Maçanet de la Selva l’any 2013, on va exercir com a director des del 2014 al 2018. Va ser llavors quan es va jubilar. Arran del seu trasllat al poble, va començar a investigar sobre la toponímia del municipi.

L’Onomàstica de Maçanet de la Selva ha estat coeditada per la Societat d’Onomàstica, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i el Taller d’Història de Maçanet de la Selva. També ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

Foto: Ajuntament de Maçanet de la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit