Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Dagoll Dagom i Teatre Lliure triomfen a la 29a edició dels Premis Butaca de Premià de Mar

L'organització Pallassos sense fronteres s'ha endut un premi butaca que ha reconegut la seva trajectòria de tres dècades centrats en una causa solidària en l'àmbit mundial


L’alegria que passa, el musical de Dagoll Dagom, i Tots eren fills meus, una producció del Teatre Lliure, han triomfat als Premis Butaca amb cinc guardons cadascun. El primer muntatge s’ha endut les distincions a millor musical, millor actriu de musical per a Àngels Gonyalons. El guardó a millor actor de musical ha sigut per a Eloi Gómez -també premiat per Golfus de Roma. Millor espai sonor per a Jordi Ballvé i millor composició musical per a Andreu Gallén. El segon ha obtingut els butaques al millor muntatge teatral, a la millor actriu per a Emma Vilarasau, al millor actor per a Jordi Bosch, al millor actor de repartiment per a Quim Àvila i a la millor escenografia per a Alejandro Andújar. Clara Segura ha recollit l’estatueta a millor direcció.

El pavelló d’esports de Premià de Mar ha acollit aquest dilluns la gran nit del teatre català amb el lliurament dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya. Enguany, aquests premis arriben a la seva 29 edició reconeixent el talent teatral en 24 categories.

Tots eren fills meus, Golfus de Roma i Odissea, favorites i protagonistes

Tots eren fills meus -que partia amb onze nominacions-, Golfus de Roma -que en tenia vuit- i Odissea -amb cinc-, eren els favorits en les disciplines de teatre, musical i dansa. Les tres obres han fet bons els pronòstics i han protagonitzat el rànquing de la nit.

També han destacat Emma Vilarassau i Jordi Bosch com a millor actriu i actor per Tots eren fills meus. Anna Rosa Cisquella ha estat l’encarregada d’agrair el premi per a L’alegria que passa com a directora de Dagoll Dagom. Cisquella ha destacat que s’ha recuperat l’esperit creatiu i destacant el pes d’un premi com aquest.

Els responsables de la producció Dirrrty Boys també ha recollit butaques. De fet, l’obra del Teatre Akadèmia, de Gerard Guix i dirigida per Àgata Casanovas, s’ha endut el guardó al millor espectacle de petit format. A més, també s’ha endut el premi al millor actor revelació per a Martí Cordero, al millor disseny de llums per a Paula Costas i al millor text.

Golfus de Roma ha aconseguit tres distincions cadascuna. A banda del butaca al millor actor de musical a Eloi Gómez, el muntatge dirigit per Daniel Anglès ha aconseguit també el butaca al millor vestuari per a Montse Amenós i el butaca a la millor caracterització per a Núria Llunell.

Pel que fa a l’espectacle de dansa Odissea, coproducció del Mercat de les Flors i de Teatros del Canal, ha obtingut el butaca al millor espectacle de dansa. A més, el butaca a la millor coreografia ha sigut per a Maria Rovira. El butaca a la millor interpretació femenina de dansa ha sigut per a Ariadna Jordan.

També han estat premiades les obres Momo, de la Companyia Anna Roca, butaca al millor espectacle familiar; i, Amèrica, de Sergi Pompermayer amb direcció de Júlio Manrique, butaca a la millor actriu de repartiment per a Mireia Aixalà. També ha tingut premi Cowards, espectacle de dansa escrit, dirigit i interpretat per Àngel Duran. Duran ha estat distingit amb el butaca a la millor interpretació masculina de dansa per al mateix Duran.

Pallassos sense fronteres, Butaca Honorífica Anna Lizaran

Qui també s’ha endut un premi aquest dilluns al vespre ha estat l’organització Pallassos sense fronteres. El butaca ha reconegut la seva trajectòria de tres dècades centrats en una causa solidària en l’àmbit mundial.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit