Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 9/08/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El grup de Mataró The Tyets ha aconseguit el Disc de Platí amb ‘Coti x coti’. Aquesta cançó, que fusiona reggaeton i sardana, ja acumula més de 13 milions de reproduccions a Spotify.
Els de la capital del Maresme han mostrat el seu agraïment a través de xarxes socials després d’aconseguir el Disc de Platí. A més, també han recordat que fa només dos mesos van aconseguir ja el Disc d’Or amb aquest mateix hit.
Altres temes del seu darrer disc ‘Èpic Solete’ (Luup Records) també registren xifres importants pel que fa al nombre de reproduccions a Spotify. Per exemple, ‘Olívia’ o ‘Bailoteo’, ja arriben als més de 5 milions.

– A la plana política, el grup parlamentari d’ERC ha registrat aquest dimarts al Parlament una proposta de resolució on aposta per recórrer la llei estatal d’Habitatge. L’objectiu dels republicans és defensar les competències de la Generalitat i, alhora, mantenir “l’essència” de la normativa en relació amb els avenços en matèria habitacional per a tothom.
Així, ERC proposa a la cambra catalana interposar un recurs d’inconstitucionalitat a la Llei 12/223 de l’Estat pel dret a l’habitatge. El grup republicà considera que aquesta llei vulnera algunes competències de l’autogovern de Catalunya. De fet, el Consell de Garanties Estatutàries ja va emetre un dictamen on detallava les transgressions de la llei estatal en el marc català. El Parlament votarà l’1 de setembre, a petició de Junts, si interposa un recurs al Tribunal Constitucional.

– Els CAP continuen diagnosticant més casos de covid que la setmana anterior però algunes dades mostren una desacceleració. Així ho mostren dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SIVIC), actualitzades aquest dimarts.
Del 31 de juliol al 6 d’agost, es van diagnosticar 5.333 casos. La setmana abans, se’n van diagnosticar 4.620. En canvi, en la darrera setmana de juny, els CAP n’havien diagnosticat 1.045. Ara bé, la incidència de la covid-19 a partir de la xarxa de centres sentinella baixa de 99 a 79 casos per 100.000 habitants.
Així, la sospita clínica és que hi ha menys positius, tot i que normalment la incidència i la positivitat tenen la mateixa tendència.

– Els Bombers de Barcelona han fet 66 activacions des de principis d’aquest any com a resposta a situacions d’alerta meteorològica. Aquest nombre supera el de totes les activacions del 2022, quan se’n van fer un total de 58.
Segons ha explicat el cap de Bombers, Sebastià Massagué, davant les alertes per paràmetres meteorològics que eleven el risc d’incendi, com la humitat, el vent o les temperatures elevades, han intensificat la presència a l’entorn de la muntanya.
Massagué també ha fet èmfasi que la majoria dels incendis tenen darrere el factor humà i ha fet una crida a la prudència. Així mateix ha recordat que està prohibit fer treballs forestals o cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit