Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 9/02/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Les onze associacions de veïns de Lloret de Mar i l’entitat SOS Lloret rebutgen que els residus que ara es llancen a Solius passin a fer-ho a l’abocador de Lloret de Mar. L’Agència de Residus de Catalunya va prendre aquesta decisió després del tancament de l’abocador del Gironès, en compliment d’una sentència judicial. Els veïns entenen que s’hagi de tancar l’abocador de Solius, però critiquen que l’alternativa sigui portar-los a Lloret i creuen que les 10.000 tones procedents de l’abocador de Solius esgotaran la capacitat de l’abocador de Lloret.

Adif instal·larà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l’aparcament de l’estació de tren de Sils. La instal·lació forma part d’un projecte que preveu destinar 28,8 milions d’euros a situar un miler de punts de recàrrega de cotxe elèctrics a una vuitantena d’estacions de tren. A banda de Sils, a Catalunya també s’instal·laran a les estacions de Figueres, Figueres Vilafant, Girona, Clot Aragó, França i Sants de Barcelona, així com a les parades de Camp de Tarragona i Lleida Pirineus. ¡Amb aquesta iniciativa l’empresa vol contribuir al desenvolupament d’una mobilitat sostenible en entorns urbans segons expliquen en un comunicat.

– La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Blanes i el Comitè d’Empresa de la fàbrica tèxtil Nylstar han creat la ‘Taula per a la Re-Industrialització de Nylstar‘. La proposta ha sortit després d’una reunió a tres bandes que ha tingut lloc aquest dimarts. Segons expliquen des de l’Ajuntament, l’objectiu és treballar de manera “conjunta” per tal d’assegurar la continuïtat de la plantilla i de l’empresa aconseguint nous projectes -en principi relacionats amb el sector tèxtil- que permetin a Nylstar mantenir l’activitat.
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha explicat que, més enllà de la Taula “no es descarta qualsevol altra solució” per garantir el futur de l’empresa.
La ‘Taula per a la Re Industrialització de Nylstar’ es reunirà per primer cop la setmana vinent.

– I la biblioteca comarcal de Blanes ha celebrat aquest dimecres l’acte del 20è aniversari. Un acte que ha servit per posar en valor aquestes dues dècades al servei de la cultura a Blanes i la Selva i on l’alcalde del municipi Àngel Canosa ha anunciat que el seu govern portarà al ple del mes de març el projecte de construcció d’una segona biblioteca al municipi.
L’acte ha acabat amb l’actuació de la nova coral blanenca ‘Solstici’.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit