test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 8/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Departament de Salut oferirà anàlisis de plom en sang als infants d’entre 0 i 14 anys i a dones embarassades de Bonmatí per determinar si hi ha presència d’aquest metall pesat. Aquesta actuació atén a una petició de l’Ajuntament de Sant Julià del Llor i Bonmatí. El consistori demanava la realització de controls analítics per la preocupació manifestada per la ciutadania per la proximitat d’una indústria al nucli urbà.
L’acció es dirigeix específicament als infants i dones embarassades en tant que són un col·lectiu especialment vulnerable perquè poden absorbir una quantitat de plom entre 4 i 5 vegades superior als adults. Això pot afectar el seu desenvolupament cognitiu. Concretament les proves es dirigeixen als 226 infants censats al municipi, però també a aquells que hi estiguin escolaritzats o que hi mantinguin una relació freqüent.
Les extraccions de sang es faran a partir del dilluns 12 de juny al consistori local de Bonmatí. Alhora, com informa Salut, també es farà un cribatge mediambiental mitjançant una entrevista a les famílies sobre factors relacionats amb el seu entorn residencial i hàbits. Des d’avui dijous ja es pot demanar cita prèvia per fer les anàlisis.

Junts i ERC han tancat un acord per governar plegats a la Diputació de Girona durant el present mandat. Les dues formacions polítiques revaliden així el pacte que van fer el 2019. El president en funcions de l’ens, Miquel Noguer, i el vicepresident primer en funcions, Pau Presas, han estat els encarregats de liderar les negociacions de l’acord, que es concretarà en els propers dies en una roda de premsa.
A partir dels resultats de les eleccions municipals del 28-M, Junts va obtenir deu diputats; ERC, vuit; el PSC, cinc; la CUP, dos i Tots per l’Empordà i Independents de la Selva, un cadascun. La Diputació de Girona té un total de vint-i-set diputats.

– El Ministeri de Transports han enllestit les obres de millora i ampliació de capacitat de la rotonda d’enllaç a l’AP-7 a Girona Sud, a Salt. Els treballs, que han suposat una inversió d’1,36 MEUR, han permès habilitar diversos ramals directes que possibiliten els moviments sense necessitat d’entrar a la rotonda, incrementant significativament la seva capacitat i evitant els embussos que s’hi produïen des que es van eliminar els peatges. Les obres s’han executat en només vuit mesos i faciliten els moviments cap a la C-65 des de l’autopista; de Salt cap a l’AP-7 i de la C-65 cap a l’autopista i Salt.
Per adaptar els nous carrils directes a la infraestructura existent i evitar expropiacions, s’ha redissenyat el traçat de la rotonda, ampliant la plataforma exterior per crear els nous ramals, reajustant el centre i el diàmetre de la rotonda.

Lloret de Mar ha reciclat 4.600 kg d’oli vegetal aquest passat 2022. Al 2017, l’ajuntament va iniciar una prova pilot per fomentar la recollida d’oli domèstic usat col·locant contenidors específics en diferents punts del municipi. En aquests anys, com apunten fonts del consistori, la quanitat d’oli recollit selectivament s’ha incrementat en un 40%, segons fonts del consistori.
En total, actualment hi ha 11 contenidors a Lloret que conformen la xarxa de punts repartits en diferents espais d’alta freqüència del casc urbà. Aquesta xarxa es complementa amb el punt central de recollida, situat a la deixalleria municipal.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit