Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 7/07/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El 80% dels allotjaments turístics del Maresme apliquen iniciatives sostenibles. Així ho recull el Monitor d’iniciatives sostenibles dels allotjaments de les destinacions turístiques, un informe realitzat per la consultora Vivential Value a partir de les dades d’aquest passat mes de juny. Aquest estudi mostra una millora dels establiments de la comarca envers la sostenibilitat turística. De fet, recull que els establiments maresmencs han duplicat les pràctiques enfocades cap a la transició verda respecte el desembre del 2021.

– L’Institut Ramon Turró susbtituirà el Pavelló Municipal d’Esports de Malgrat de Mar com a col·legi electoral per les eleccions del 23 de juliol. El motiu d’aquest trasllat és que durant aquestes mesos d’estiu, al pavelló s’hi faran obres de canvi de paviment de la pista i remodelació dels vestuaris.
Així doncs, l’Institut Ramon Turró de Malgrat s’afegeix a la lista dels col·legis electorals pel 23J. Els altres centres seran Casal d’Avis de Can Campassol, Pavelló Germans Margall, Centre Cívic del carrer del Segre i l’Arxiu Municipal.

– En plana cultural, Lloret de Mar ha arrencat la celebració de la Festa Major de Santa Cristina aquest dimecres 5 de juliol. En total s’han programat una quarantena d’actes que s’allargaran fins al 29 de juliol.
Dins de la programació de la Festa Major s’inclou el Pride Costa Brava i la Diada Castellera, dos actes que se celebraran avui divendres. En el cas del Pride, la celebració s’allargarà a demà dissabte.
En el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta a Lloret aquest 2023, també s’han programat un seguit de propostes com l’obra de teatre La Núvia del Rom al Cementiri Modernista, l’exposició del concurs de pintura sobre banderoles reciclades o les visites tematitzades “El Jardí del Drac” als Jardins de Santa Clotilde.

– La Universitat de Girona estrenarà aquest setembre un grau de Moda, la primera titulació oficial que hi haurà a Catalunya. A dia d’avui hi ha dues universitats de Madrid i una de Galícia que també ofereixen carreres universitàries de moda, però a Catalunya encara no n’hi havia cap. Els estudiants treballaran la confecció, el patronatge, el disseny, la recerca i la innovació al llarg dels 240 crèdits que tindrà la carrera. Les assignatures més teòriques es faran a les instal·lacions de l’ERAM, a la Coma-Cros de Salt, mentre que les pràctiques es faran al taller de l’escola Qstura que hi ha al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. La universitat preveu començar amb 15 estudiants a partir del setembre.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit