Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 7/03/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Lloret de Mar ha comprat un local de 120 metres quadrats a l’avinguda de les Regions per traslladar-hi el centre cívil del Molí. Fins ara, aquest equipament estava al carrer del Doctor Josep Roig Raventós i tenia una superfície útil de 50 metres quadrats. La pandèmia, però, va posar de manifest les mancances del local, que no té ventilació assistida, i finalment el consistori ha optat per traslladar-lo. El govern local preveu convertir aquest espai en desús en un magatzem per a la secció de Patrimoni Cultural. Quan s’acabin les reformes de les noves instal·lacions, l’ajuntament preveu reactivar-hi els programes de Benestar i Família.

– Un estudi realitzat per l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua i la Universitat Politècnica de Catalunya ha detectat 92 contaminants emergents en un aqüífer situat en una zona experimental a la riera d’Argentona, al Maresme central. La meitat d’aquests compostos tòxics acaba arribant al mar Mediterrani en concentracions més baixes.
Els investigadors celebren que això constata que l’aqüífer té una gran capacitat de degradar alguns contaminants. Els autors de l‘estudi creuen que analitzar aquests tòxics ajudaria a trobar l’origen de l’aigua subterrània que arriba als aqüífers costaners i els processos de contaminació que poden patir.

– En clau cultural us expliquem que la Casa Saladrigas de Blanes acull fins el 30 de març l’exposició ‘La Construcció d’un Simulacre’, de l’artista d’Olot Adrià Gamero. Es tracta d’una mostra que forma part de la 18a edició del cicle “Exposicions viatgeres” un programa del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona i els Ajuntaments per donar visibilitat a l’obra dels artistes.
‘La Construcció d’un Simulacre’ és, segons l’artista, una reflexió sobre el territori que posa especial èmfasi en el paisatge i en la creació de les seves representacions a través de la utilització de la imatge.
Abans de Blanes, l’exposició ja ha passat per altres poblacions del territori com Lloret o Girona.

– Prop de 400 ciclistes han participat aquest passat diumenge a la 20a edició de la Vinyabike d’Arbúcies, una marxa BTT amb tres recorreguts: un de 25 quilòmetres, un de 36 i l’infantil, de 3. Enguany, la prova també ha servit per retre homenatge a Narcís Pelegrí, molt vinculat al món del ciclisme a Arbúcies i que va morir fa cinc mesos.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit