Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 30/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Ministeri de Transports i Mobilitat del govern espanyol i la Conselleria de Territori de la Generalitat han arribat a un acord per iniciar la tramitació administrativa i econòmica de dos dels quatre convenis de gestió d’infraestructures. Es tracta de la pacificació de l’N-II i la permeabilitat de l’autovia C-32 al Maresme. El conveni del Maresme compta amb una inversió prevista de 384 milions d’euros. Consistirà en actuacions de millora de la connectivitat de la C-32 i l’entorn, amb l’execució de nous enllaços i la millora de les connexions amb l’N-II i la resta de la xarxa viària local. A més d’actuacions com la de pacificació de l’N-II i nova infraestructura per a la mobilitat no motoritzada al Maresme.

– Lloret de Mar i Salou han creat l’Associació de Municipis Turístics de Costa de Catalunya. Segons han apuntat, l’objectiu és reunir aquells municipis del litoral català i de llarga trajectòria amb la finalitat de fomentar un espai de reflexió que permeti un intercanvi d’experiències i coneixements. A més, la finalitat també és crear mecanismes de cooperació i coordinació davant els temes d’interès comuns. Un dels reptes serà “donar suport a un nou model de finançament que tingui en compte la suficiència de recursos per fer front a la prestació de serveis”, han explicat en un comunicat. Alhora, volen promoure les relacions fluides i la cooperació amb altres administracions supramunicipals i amb el sector turístic.

– Uns setanta voluntaris han recollit aquest dissabte a Blanes 150 quilograms de deixalles durant la segona neteja del fons marí i les platges que s’ha fet al voltant de la roca de Sa Palomera i les cales adjacents: Sant Francesc i Sa Forcanera. La majoria dels residus recollits han estat burilles de cigarretes, material higiènic com tovalloletes, llaunes, envasos i embolcalls. Ara bé, també s’han retirat trossos de roba i sabates, així com restes de boies de senyalització esmicolades pel temporal. Els residus d’aquesta neteja, que organitza el departament de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes, ja han estat traslladats a la deixalleria municipal.

– Lloret de Mar celebrarà la Fitel Panic Race aquest dimecres 1 de novembre, el dia de Tots Sants. Aquesta cursa, com han explicat des de l’ajuntament, l’impulsa l’atleta lloretenc Àngel Mullera i la Caravana de les Arts.
La Fitel Panic Race és una cursa de dos kilòmetres amb sortida des de la Font de Kaikuta. El recorregut seguirà pel Turó de Can Buc. A més, la Fitel Panic Race ofereix dos nivells de por: de 18.30h a 20.00h pel públic més familiar i de 20.00h a 21.00h pels que busquen emocions més fortes. Des de l’Ajuntament de Lloret de Mar esperen arribar als 600 participants.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit