Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 3/08/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar aquest dimecres per la tarda dues persones que havien quedat atrapades a la zona de roques de la cala Sant Francesc de Blanes. Els serveis d’emergències han rebut l’avís poc després d’un quart de sis de la tarda i han desplaçat fins al lloc cinc dotacions terrestres dels Bombers i efectius del Grup d’Actuacions de Rescat Especial aquàtic i subaquàtic, que han arribat en helicòpter. No hi ha hagut persones ferides de consideració.

– Els Bombers de la Generalitat han pogut controlar aquest dimecres per la tarda un incendi que s’ha declarat a la carretera d’Anglès, al terme municipal de Santa Coloma de Farners. Els serveis d’emergències han rebut l’avís a les cinc de la tarda i han desplaçat sis dotacions terrestres i un helicòpter. Les flames han acabat cremant una superfície de 2.850 metres quadrats.
Els Bombers destaquen com un camp d’avellaners situat al flanc dret ha aguantat l’obertura del foc en una zona influenciada pel vent de sud.

– L’Ajuntament de Blanes ha canviat la data de la neteja del fons marí de Sa Palomera. La neteja, que en principi s’havia de fer el dissabte 29 de juliol, es farà aquest dissabte 5 d’agost. Com cada any, coincidint amb els dies posteriors de la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava s’organitza aquesta batuda per netejar l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, que és des d’on es llencen els elements pirotècnics.
L’objectiu de la neteja del fons marí és treure el màxim de restes que queden després de les cinc nits d’espectacles de fosc artifici. Ara bé, aquesta neteja del fons marí de Sa Palomera també s’aprofita per retirar altres residus que apareixen al mar fruit de l’incivisme. La neteja del fons marí de Sa Palomera enguany es farà el dissabte 5 d’agost de 9 del matí a 12 del migdia.

– L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha participat en un intercanvi juvenil entre la Selva i Gal·les. L’intercanvi l’han impulsat el servei de mobilitat internacional de la pròpia oficina selvatana i l’entitat gal·lesa Skills and Volunteering Cymru. L’intercanvi entre 5 joves de la Selva i 10 joves de Gal·les d’entre 18 i 25 anys.
L’objectiu d’aquesta primera experiència d’intercanvi és conèixer diferents models de participació i voluntariat juvenil. De fet, l’intercanvi s’ha fet dins del marc de la col·laboració internacional per promoure l’associacionisme, el voluntariat i la participació juvenil, segons fonts del Consell Comarcal de la Selva. A més, com apunten des de l’ens comarcal, també ha ofert als joves selvatans viure una experiència de convivència internacional i una oportunitat de practicar l’anglès.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit