Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 29/11/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha aprovat inicialment el Pressupost municipal per a l’any 2023 que ascendeix a 8.139.000 euros. Els comptes municipals han rebut el suport de Som Maçanet, ERC, PSC i el partit Demòcrates Independents de Maçanet. Per la seva banda, Acord per Maçanet ha votat en contra i Tots Som Poble s’ha abstingut.
Aquest any el pressupost ha incrementat un 8,28% a conseqüència de l’augment en els ingressos previstos per la via de les sancions imposades per infraccions urbanístiques i de circulació. També es preveu un increment de la taxa per l’ús privatiu i aprofitament especial del domini públic de les empreses subministradores, per la qual les empreses han d’abonar a l’Ajuntament un 1,5% dels seus ingressos bruts obtinguts en el municipi de Maçanet de la Selva. I per últim, des del Ministeri d’Hisenda i Funció pública es va anunciar un increment en els ingressos en la participació dels tributs de l’Estat en un 3%.

– L’Ajuntament de Tossa de Mar està tramitant la construcció d’una nova llar d’infants a la zona escolar del municipi. El projecte preveu la construcció d’un edifici central que realitzarà la funció d’unió i espai compartit de serveis a deu aules amb forma de caseta de fusta amb coberta inclinada. Per tal que el nou edifici tingui el mínim impacte ambiental i la màxima eficiència energètica es construirà amb fusta reciclable i l’aïllament es farà amb suro. El projecte tindrà un pressupost d’1.600.000 euros i capacitat per a 115 infants.

Metges de Catalunya, sindicat majoritari del personal mèdic, ha anunciat la convocatòria d’una vaga de facultatius per als dies 25 i 26 de gener. El sindicat fa una crida als metges i metgesses perquè “encapçalin una mobilització històrica” per reconstruir el sistema, ja que considera que la situació actual és “insostenible” per la “sobrecàrrega assistencial, la falta de metges i la precarietat de les condicions laborals dels professionals”.

Lloret de Mar ha posat en marxa un servei de canguratge universal. Es tracta d’un servei adreçat a les persones que tenen cura dels infants, especialment dones, i que estiguin empadronades a Lloret de Mar. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, ha explicat que el servei té l’objectiu de facilitar la conciliació a les persones cuidadores d’infants amb el temps d’oci. El servei és gratuït i s’ofereix les tardes de 5 a 8 de la tarda al pavelló de l’escola Àngels Alemany on els nens i nenes queden a càrrec de dos professionals de l’àmbit educatiu.

– I l’equip de Ràdio Marina ens traslladem aquest dimarts al Centre Comercial Espai Gironès amb una programació especial en directe des de les 10 del matí a la 1 del migdia. Coneixerem les propostes del centre per aquest Nadal i també tenim alguna sorpresa. Al 100.3 i 96.2 FM i marina360.cat.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit