test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 29/09/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’empresa Homs Rentals de Mataró ha guanyat el Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial, la distinció més gran d’aquests guardons que atorga la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM).
Els guanyadors de la 13a edició dels Premis FAGEM s’han conegut durant la celebració de la XVI Nit de l’Empresariat del Maresme, celebrada aquest dijous al Teatre Monumental de Mataró.
D’altra banda, per tercer any, els Premis FAGEM també han lliurat la menció al foment de la igualtat o diversitat. Enguany, aquest reconeixement ha sigut per Neptuno Hotel & Spa de Calella.

– Els càmpings gironins registren un augment d’ocupació fora de temporada que consolida la desestacionalització del sector. En concret, al maig es va incrementar un 18% amb relació al mateix període del 2022. A més, aquest setembre “la demanda també ha anat a l’alça, sobretot en turisme sènior francès i anglosaxó”. Així ho ha revelat el sector durant la inauguració del 5è congrés Girocamping PRO, feta aquest dijous al teatre municipal de Lloret de Mar.
El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat que “que la temporada s’allargui és clau per poder captar i retenir talent als nostres establiments”. A més, també ha incidit en la importància de la sostenibilitat. Tot i això, Gotanegra ha reclamat “més col·laboració de les administracions per l’adaptació necessària al canvi climàtic” i “celeritat” en les respostes.

– La comarca del Maresme ha participat en la celebració del 10è aniversari de la marca Costa Barcelona. Juntament amb la Costa Garraf, la Costa Maresme va ser la primera destinació a entrar a formar part de Costa Barcelona. Ara, 10 anys després, i coincidint amb la publicació del nou pla de màrqueting de la província de Barcelona, la Diputació celebra la unió les dues comarques en una sola marca turística. A banda del Maresme, Costa Barcelona la conformen 5 comarques més: Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat.
Durant l’acte, la presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Carme Ponsa, ha destacat que formar part de Costa Barcelona “suposa una porta d’entrada per atraure el turisme internacional”.

– Tres treballadors han resultat ferits després de la caiguda d’una bastida en unes obres a l’Espai Gironès a Salt, al Gironès. Segons informen els Bombers de la Generalitat, l’accident s’ha produït quan passaven pocs minuts de les onze del matí. Els treballadors estarien formigonant l’encofrat d’una nova construcció, quan un pilar ha cedit i ha provocat l’accident. Un home hauria pogut sortir pel seu compte i els altres dos, segons els Bombers, han requerit assistència del cos per poder ser alliberats de la ferralla. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha traslladat els treballadors ferits a l’hospital Trueta de Girona, un ferit de gravetat i els altres dos en estat menys greu.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit