test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 29/03/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Audiència de Girona ha condemnat a 12 anys, 6 mesos i 1 dia de presó l’acusat de violar la besneboda de 15 anys a Blanes durant la revetlla de Sant Joan del 2021. La sentència conclou que el processat va convidar la menor a una celebració a la platja, amb més familiars. Cap a les onze de la nit, i aprofitant-se de la confiança que li tenia la víctima, li va demanar que l’acompanyés a casa a buscar una pilota per als nens. Un cop al pis, la va agredir sexualment. L’acusat ho va admetre parcialment però va negar que les relacions no fossin consentides o que utilitzés la violència. El tribunal havia de resoldre si aplicava el Codi Penal del moment dels fets, com demanava la fiscalia, o l’actual després de la llei del ‘sí és sí’. L’Audiència imposa la normativa vigent perquè és més beneficiosa per al processat.

– I el servei de Creació d’Empresa del Consell Comarcal de la Selva va atendre 283 emprenedors durant l’any 2022. Del total d’assessoraments, 85 van acabar creant una empresa amb una generació neta de 103 nous llocs de treball. De les noves empreses que es van posar en marxa, el 52% van ser creades per homes i el 48% per dones.
Els serveis que ofereix aquest ens als emprenedors i emprenedores de la comarca van des d’aspectes com la creació i projecte de negoci, la comercialització i el màrqueting així com els tràmits per optar a ajuts i subvencions. A banda de la seu del servei, ubicada a Santa Coloma, el Consell Comarcal de la Selva ofereix assessoraments presencials a diversos municipis de la comarca com Lloret, Tossa, Caldes de Malavella o Maçanet entre altres.

Mataró ja compta amb el primer punt bici del municipi. Està situat a l’espai Firal, a l’entporn de l’Avinguda del Corregiment-cantonada amb la Geganta i és fruit d’una acord entre el RACC i l’Ajuntament de la capital del Maresme.
Els Punts Bici són espais d’accés lliure i gratuït, equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.
El nou Punt Bici de Mataró se suma als 14 que el Club ja ha instal·lat a diverses estacions de Ferrocarrils de la Generalitat i a municipis com Sant Cugat, Esplugues de Llobregat, Rubí, Badalona i Barcelona.

– En clau cultural us expliquem que l’escriptor de Caldes de Malavella, Mateu Ciurana ha publicat la seva tercera novel·la ‘AVA al Paradís’. Es tracta d’una història ambientada a Caldes de Malavella i protagonitzada per l’actriu Ava Gardner durant el rodatge de la pel·lícula “Pandora i l’holandès errant” que es va portar a terme durant els anys 50 a Tossa de Mar. Es tracta d’una història de ficció que parteix d’un fet real ocorregut l’any passat a l’estàtua de Tossa que homenatja l’actriu americana.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit