Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 28/11/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Blanes renuncia a la construcció d’un tanatori en uns terrenys del Pla Parcial Costa Brava. El ple municipal del passat dijous va eliminar definitivament aquesta possibilitat després d’estimar les al·legacions presentades per diversos col·lectius que demanaven eliminar l’ús de tanatori per aquests terrenys. Per altra part, els grups de l’oposició i els regidors no adscrits van presentar una moció defensant la mateixa qüestió. L’equip de govern es va acabar sumant a la moció amb la qual cosa es va aprovar per unanimitat. La possibilitat de construcció d’un tanatori en els terrenys del Pla Parcial Costa Brava ha generat una certa polèmica a Blanes en els darrers mesos, entre altres questions per la seva proximitat a l’escola Sa Forcanera.

– El carril bus entre Blanes i Lloret serà una realitat el 2023. Així ho ha assegurat el regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Lloret, Chistian Fernàndez, en declaracions a Nova Ràdio Lloret. El projecte, que és una reivindicació històrica dels dos municipis de la Selva Marítima, tindrà un cost d’entre 14 i 15 milions d’euros i permetrà enllaçar Lloret i Blanes fins a l’estació de tren. A més, a banda del carril bus també es crearà un carril bici. Fernàndez ha dit que l’obra s’ha d’executar l’any vinent donat que el finançament prové d’uns fons europeu que ja ha estat transferit a la Generalitat.

– El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat la constitució de l’ens en Entitat Local de l’Aigua. Segons expliquen des de l’administració comarcal, aquesta figura permetrà donar un enfocament integral a la gestió de l’aigua al Maresme i coordinar actuacions que tinguin en compte la complexitat del sistema d’abastament i sanejament i la reutilització d’aigües terciàries.
Actualment, el Consell Comarcal del Maresme presta el servei supramunicipal d’abastament d’aigua potable en alta als municipis de l’Alt Maresme, des d’Arenys de Mar fins a Palafolls. A més, n’és el titular de totes les instal·lacions de captació en alta en aquests municipis.

– A Sant Hilari, l’Ajuntament i l’Institut Anton Busquets i Punset demanaran al Departament d’Educació la creació del nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà “Aprofitament i conservació del medi natural”. Per tal d’acabar de definir el projecte, el consistori ha obert una enquesta adreçada als joves de 15 anys o més. Segons l’Ajuntament, la implantació d’aquest cicle donaria sentit a la feina que s’està fent des del Pla Educatiu d’Entorn.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit