test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 27/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Els grups de l’oposició del govern de Lloret de Mar (Tots per Lloret, ERC-Lloret i Sumem Lloret) exigeixen la rectificació pública del govern d’Adrià Lamelas arran de la publicació d’un comunicat en què s’assegurava que el consistori passa per una situació econòmica “complexa” i “molt dedicada” a conseqüència de la gestió de l’anterior equip de govern.
En un comunicat conjunt fet públic aquest dijous, els partits de l’oposició asseguren que la informació emesa a través dels canals institucionals oficials ataquen el dret de l’honor dels membres de l’antic executiu. Així, afegeixen que es reserven el dret d’emprendre mesures legals per difamació, injúries i calúmnies.

– L’Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un acusat de clavar un cop de puny a un home a l’exterior d’una discoteca de Lloret de Mar la matinada del 16 de setembre del 2018. Com a resultat de l’agressió, la víctima es va desplomar inconscient a terra i va acabar perdent el sentit de l’olfacte de manera “irreversible”. El processat s’enfrontava a 8 anys de presó. Ara bé, fiscalia, acusació i defensa han arribat a un acord que ha suposat una rebaixa de la pena. L’acusat, que no té antecedents, no haurà d’entrar a presó amb la condició de no tornar a delinquir en un termini de 3 anys. A més, haurà d’anar pagant la indemnització de més de 36.000 euros en funció de la seva capacitat econòmica.

– Ryanair mantindrà dos avions de base a l’aeroport de Girona durant els mesos d’hivern. Les dues naus serviran per fer les 42 freqüències setmanals previstes en les nou destinacions que operarà la companyia de baix cost entre el novembre i finals de primavera. L’any passat, a la terminal de Vilobí d’Onyar, Ryanair tan sols tenia deu freqüències a la setmana en quatre destinacions.

– L’escola Gem de Mataró ha engegat aquest curs una campanya d’aliança amb les famílies per intentar endarrerir “tant com sigui possible” l’entrega del primer telèfon intel·ligent. L’objectiu per als pròxims anys és que la relació amb els mòbils s’iniciï en acabar l’ESO, als 16 anys, tot i que, ara la majoria d’alumnes ja en tenen abans d’acabar la Primària, amb només 11 anys.
La campanya de l’escola Gem de Mataró beu d’una experiència similar a l’escola Sadako de Barcelona i, de moment, té molt bona rebuda per part de tota la comunitat educativa, també entre els alumnes.

– I en plana cultural, Lloret de Mar celebra una nova edició de la Fira de Halloween i Tots Sants del 27 d’octubre a l’1 de novembre.
La novetat de l’edició d’enguany de la Fira de Halloween i Tots Sants de Lloret és un túnel del terror per la canalla. Aquest passatge s’afegeix al ja tradicional túnel de terror de 25 metres de llargada.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit