Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 27/09/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Departament de Salut ha informat de la notificació d’un cas positiu de triquinosi procedent d’un porc senglar a Sant Cebrià de Vallalta. La triquinosi és una malaltia provocada per un paràsit que pot passar dels animals als humans per la ingestió de carn crua o mal cuinada. Entre els símptomes hi ha irritació gastrointestinal, dolor muscular o febre. Des del Departament de Salut aconsellen no consumir carn que no estigui controlada sanitàriament.

– L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha escollit Lluís Salvi i Camps, del grup de Junts, com el nou alcalde del municipi. L’elecció del nou batlle s’ha fet aquest dilluns en un ple extraordinari. Sis regidors de l’actual govern, format per Junts i VIU, han votat a favor d’investir Salvi. En contra hi ha votat el grup GMI Independents de la Selva.
Salvi assumirà l’alcaldia de Vilobí després de la defunció de Joan Pagès. El nou batlle ha destacat que el govern continuarà amb les mateixes línies de treball i amb la feina iniciada per Joan Pagès.

– El teatre de Lloret de Mar acollirà aquest dijous la cinquena edició del congrés Girocamping Pro. Es tracta d’un congrés especialitzat en el sector del càmping que portarà a Lloret més de 300 persones, entre professionals i estudiants. El congrés servirà per debatre diverses qüestions que afecten els establiments de càmping i trobar sinergies entre empreses.

– El Ple ordinari de Maçanet de la Selva ha aprovat per unanimitat la creació del Consell Municipal de la Gent Gran. Aquest consell neix amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de la solitud en la gent gran del municipi.
Des de l’Ajuntament de Maçanet expliquen que el consell treballarà coordinadament amb diferents agents del municipi per promoure accions al teixit associatiu de Maçanet. Així doncs, el Consell Municipal de la Gent Gran de Maçanet tindrà un caràcter consultiu. D’aquesta manera, elaborarà informes i formularà propostes i suggeriments. Mensualment, segons el consistori, també es reunirà com a taula de treball amb l’Àrea bàsica de salut, les farmàcies i els agents de Benestar Social.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit