Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dillun 26/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La carretera N-II a Calella, estarà tallada aquest dilluns i dimarts de 8h a 13h. Continuen els treballs de cobriment del tram des del Passeig de les Roques fins a Ramon i Cajal de la riera amb l’asfaltatge del carrer Sant Jaume en el tram comprès entre els carrers del Mar i de Colom. Així, aquestes obres afactaran la circulació de la N-II restringint la circulacio en ambdós sentits. Ara bé, la Policia Local de Calella habilitarà una via alternativa durant les restriccions.
D’una banda, per desplaçar-se cap a Sant Pol de Mar, el recorregut serà des de la N-II pels carrers Hortalans, Tramuntana, Maria Cardona, Pi, Benavente i Valldebanador fins a arribar de nou a la N-II. D’altra banda i en cas de desplaçar-se cap a Pineda de Mar, el recorregut serà des de la N-II pels carrers Valldebanador, Ramon i Cajal, Tramuntana i Hortalans fins a arribar de nou a la N-II.

Blanes ha tornat a obrir l’Avinguda Vila de Madrid al trànsit rodat recuperant, així, la circulació d’un dels carrers més transitats de la zona turística del municipi. El passat octubre van començar les obres de la primera fase del Projecte de Reurbanització d’aquesta via i, aquest juny han acabat els treballs.
La primera fase d’obres ha abastat l’Avinguda Vila de Madrid des de la cruïlla amb l’Avinguda Mediterrània fins la cruïlla amb el Carrer Enric Morera. Així, i amb un cost de 2,59 MEUR, s’ha reordenat la distribució de carrils, s’han eixamplat les voreres, i s’han introduït dos carrils bici d’anada i tornada. A més, s’ha instal·lat un nou enllumenat i mobiliari urbà. Tot i això, des del consistori apunten que “queda pendent” plantar l’arbrat fins que no passi el període d’excepcionalitat per la sequera.
Tot i que s’hagi recuperat el trànsit rodat a l’Avinguda Vila de Madrid, l’ajuntament informa que la circulació alternativa es mantindrà vist que d’aquí uns mesos està previst que comencin les obres de la segona fase del projecte de remodelació.

– La Generalitat de Catalunya ha inclós 25 dels 30 municipis del Maresme en la tramitació d’àrea habitacional tensionada. Els únics municipis que han quedat fora són Dosrius, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Tordera.
Amb la delimitació d’aquestes àrees habitacionals tensionades, el Govern preveu limitar el preu del lloguer, tal com s’estipula a la Llei estatal pel dret a l’habitatge. Així, la Llei contempla dos grans criteris per declarar una zona com tensionada. D’una banda, que el cost mitjà del lloguer, hipoteca i despeses dels subministraments bàsics superin el 30% dels ingressos de la llar. De l’altra, que el preu del lloguer o compra hagi pujat en els darrers 5 anys més de tres punts per sobre de la inflació.

– El Maresme celebra la 25a Setmana de l’Emprenedoria. Des d’avui i fins al 30 de juny professionals de diferents àmbits exposaran els seus coneixements a aquelles persones que els interessi donar una empenta el seu negoci.
De dilluns a dijous les ponències i xerrades es faran online. Ara bé, el divendres 30 de juny la 25a Setmana de l’Emprenedoria clourà amb una cita presencial al Club Nàutic Balís de Sant Andreu de Llavaneres. Entre els ponents del divendres hi ha Núria Soler, entrenadora, mentora, ponent i docent experta en lideratge i en gestió d’equips d’alt rendiment en l’àmbit empresarial; Gabriel Garcia del Oro, llicenciat en filosofia i cofundador de Fantástica Storytelling School; i, Anna Carbonell, fundadora i CEO de Honu Projects. La Setmana de l’Emprenedoria al Maresme acabarà amb un Coffee Break + Networking.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit