Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 25/09/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Una vianant ha mort atropellada per un turisme aquest diumenge a primera hora del matí a la carretera N-II al seu pas per Malgrat de Mar. La víctima és una veïna de Palafolls de 40 anys. Per causes que encara s’investiguen, la vianant hauria creuat l’N-II per un punt no senyalitzat i ha sigut atropellada mortalment per un turisme.
Amb aquesta víctima, són 112 les persones que han mort en accidents de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

– L’ampliació de la planta dessalinitzadora de La Tordera, ubicada a Blanes, entrarà en funcionament el 2028. L’ampliació consistirà en la construcció d’una nova planta dessalinitzadora que estarà ubicada just al costat de l’actual i que tindrà una capacitat de producció de 60 hm3/any. El cost total és de 287 milions d’euros -amb expropiacions de terrenys incloses- i es preveu que la licitació de les obres es faci durant el primer trimestre de 2024. El finançament de l’actuació anirà a càrrec de l’Estat.
La instal·lació actual dona servei als municipis de la Selva Marítima (Blanes, Lloret i Tossa de Mar) i als de l’Alt Maresme, com Palafolls, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Santa Susanna.

– L’Audiència de Girona ha absolt l’acusat que s’enfrontava a 15 anys per humiliar, amenaçar, insultar i agredir sexualment la seva parella a Lloret de Mar. El processat i la denunciant van mantenir una relació entre el 2015 i el 2018. Durant el judici, ella va assegurar que l’home la tenia controlada en tot moment, que estava esporuguida i que, si no hi volia mantenir relacions, l’acusat es posava agressiu. Ell, per contra, va negar els fets i va assegurar que la dona se li havia girat en contra un cop va obtenir el permís de residència.
La sentència conclou que no hi ha prou elements per decidir quin dels dos relats és fiable, perquè la prova contra l’acusat és “raquítica” i la instrucció del cas es va fer massa “a la lleugera”.

– I SOS Costa Brava i SOS Lloret han reivindicat aquest dissabte al matí la titularitat pública del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella a Lloret de Mar. Can Juncadella és una finca propietat de l’expresident del Kazakhstan.
Les entitats han fet una caminada popular en què hi han assistit uns 150 activistes. L’acció arriba després de la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que en ratifica aquesta titularitat pública. L’Ajuntament de Lloret defensa que està en converses amb la propietat per resoldre el conflicte.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit