Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 25/04/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Protecció Civil provarà aquest proper dijous a les comarques de Girona i la Catalunya Central el sistema d’alertes a telèfons mòbils que es trobin aquest dia en aquestes àrees. La prova està programada per entre les onze del matí i un quart de dotze del dijous 27 d’abril i consistirà en un missatge emergent -similar al d’algunes aplicacions- que contindrà un text acompanyat d’un so estrident que no finalitzarà fins que l’usuari premi una tecla del telèfon. Aquest missatge indicarà que es tracta d’una prova.
La d’aquest dijous és la tercera de les quatre proves que es realitzaran a tot Catalunya per donar a conèixer el sistema d’alertes de protecció civil a la població. La darrera es va fer el passat 12 d’abril a Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès però va presentar diversos problemes amb telèfons d’algunes companyies.

– Els Mossos d’Esquadra han denunciat el cantant de trap Cecilio G i la seva parella per increpar i agredir la candidata de Vox a Lloret de Mar. Els fets van passar aquest diumenge a quarts de vuit del vespre quan el cantant i la seva xicota van apropar-se a la paradeta que el partit d’ultradeta havia muntat al passeig per Sant Jordi, van increpar i insultar els qui hi havia repartint propaganda.
Segons es veu en un vídeo que Vox ha fet córrer per les xarxes socials, Cecilio G va acabar colpejant la cap de llista, mentre els integrants del partit demanaven que s’avisés a Mossos i Policia Local. Els Mossos han denunciat la parella per un delicte contra els drets i les llibertats públiques i un altre de lesions lleus, i ara se’ls citarà a declarar.

– I encara a la Selva, la delegació a Blanes de la Fundació Oncolliga Girona ha presentat aquest dijous la remodelació del seu espai al barri dels Pins del municipi. Es tracta d’una casa de propietat municipal que ha estat cedida per l’Ajuntament i que s’ha acondicionat per aquest nou ús. Allà presten diversos serveis a les persones que afronten un procés oncològic.
La cessió de l’espai per part de l’Ajuntament es va fer l’any 2019 per un període de quatre anys amb l’objectiu que es convertís en la seu del grup. Durant aquests darrers anys Oncolliga Blanes ha anat remodelant el local amb la compra de mobiliari o la instal·lació de sistemes de fred i calor, entre altres actuacions, que han finançat amb els recursos provinents de les activitats que organitzen i a través d’algunes donacions.

– Seguim a Blanes, on l’Institut Serrallarga serà el segon centre de les comarques gironines on es podrà fer un nou curs de tècnic en construcció. Aquest nou cicle formatiu de grau mitjà es podrà fer a partir del curs 2023-2024 i es distribuirà en dos cursos acadèmics. Un cop superat els dos anys, els i les estudiants obtindran la Targeta Professional de la Construcció.
Des de l’Ajuntament de Blanes apunten que l’incorporació d’aquest cicle formatiu respon a una demanda del sector de la construcció que, com apunten, actualment pateix insuficiència de nombre de professionals. Aquest curs és una formació professional de nivell bàsic al qual hi poden accedir els alumnes que no han superat la ESO.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit