test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 24/05/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El 30% de totes les places hoteleres que hi ha a Lloret de Mar ja tenen el certificat Bioscore què acredita els establiments que segueixen mesures de sostenibilitat. Es tracta de més de 6.000 llits i 15 establiments diferents del municipi. Aquest segell permet que els allotjaments tinguin indicadors del nivell de sostenibilitat i un software elabori informes i creï una estratègia transversal per aconseguir reduir l’impacte ambiental. Des de Lloret Turisme asseguren que aquest pas és especialment important perquè el portal Booking també reconeix el certificat i ara permet que quan els usuaris busquin hotel per passar les vacances puguin filtrar només els establiments que són sostenibles.

– El doble crim de Susqueda ha desembocat en una demanda civil per vulneració de la presumpció d’innocència i el dret a l’honor. El demandat és l’excap d’investigació dels Mossos, que el dia de la detenció de l’investigat va assegurar a la premsa que la policia no tenia “cap dubte” sobre l’autoria dels assassinats. L’intendent s’enfronta a pagar una indemnització de 30.000 euros. L’advocat de l’investigat pel crim, Benet Salellas, assegura que les seves declaracions van ser “un atac flagrant” contra el seu client i el van sotmetre a un “judici paral·lel”. Per contra, la fiscal i l’advocat del policia sostenen que la informació que va donar va ser “proporcionada” i que en cap cas va revelar la identitat del detingut.

– L’Ajuntament de Llagostera ha denunciat als jutjats de Girona un veí del municipi perquè suposadament dirigeix una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial. L’alcalde, Antoni Navarro, explica que s’ha portat l’home als tribunals per “la preocupació ciutadana i en defensa de l’interès públic”. Les accions s’han pres després que hagin detectat nombroses denúncies per part dels veïns que han portat a actuacions de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per ocupar il·legalment habitatges, vendre claus, punxar la llum i altres subministraments, alteració de l’ordre públic, amenaces i coaccions. Segons detalla l’Ajuntament de Llagostera en un comunicat, l’home acumula 46 denúncies en els últims 18 mesos.

– L’Arxiu Municipal de Pineda de Mar ha restaurat tres documents dels segles XVI, XVII i XVIII. Es tracta d’un ‘Llibre de comptes de la Universitat de la vila de Pineda 1599-1634’, un llibre del cadastre municipal de 1737 i un document de la ‘Torra de Canet a favor de Jaume Oliver’ de l’any 1661-1701.
La restauració d’aquests tres documents, com apunta Oleguer Massaguer, arxiver municipal, és “important” perquè dona informació del moment històric a Pineda, els seus habitants i propietaris, i permet conèixer el cadastre municipal, o les decisions del “primer llibre d’actes que es conserva”.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit