Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 24/02/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó l’acusat de violació per ‘stealthing’ a Lloret de Mar. El processat, que inicialment afrontava 9 anys de presó, ha reconegut que el 18 d’octubre del 2020, mentre tenia relacions amb una treballadora sexual, va “faltar a l’acord pactat”, li va fer petons als llavis i es va treure el preservatiu sense el consentiment de la dona.
La fiscalia, l’acusació particular i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena aplicant-li la llei del ‘només sí és sí’, que és “més beneficiosa” per a l’acusat, i apreciant-li atenuants de reparació del dany i drogoaddicció. L’home no haurà d’entrar a presó amb la condició de no tornar a delinquir en 5 anys i fer un curs de reeducació sexual.

– Els Mossos d’Esquadra han detingut tres joves de 19, 20 i 22 anys com a presumptes autors d’una estafa en la compravenda d’un rellotge d’alta gamma que s’havia concertat mitjançant una coneguda aplicació informàtica.
Els detinguts van contactar amb la víctima per comprar-li un rellotge d’alta gamma. El fet que li proposessin pagar amb bitllets de 200 euros va aixecar les sospites del venedor, que va acudir a la comissaria d’Arenys de Mar i va denunciar els fets.
Els Mossos van organitzar una vigilància discreta al lloc on venedor i estafadors havien acordat per fer l’operació però els detinguts van advertir la presència de la policia i van fugir. Després de ser detinguts a Teià, els investigadors van poder recuperar tres rellotges d’alta gamma valorats en 60.000 euros a més de telèfons mòbils, diners en efectiu i bitllets falsos.
Després de passar a disposició judicial, els tres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

– I l’Ajuntament de Blanes ha decretat tres dies de dol oficial, fins avui divendres, per la mort de Maria Dolors Oms aquest dimecres. Oms va ser la primera alcaldessa de la democràcia a Blanes i, fins ara, l’única dona que ha ocupat el càrrec al municipi. Va governar durant els períodes 1979-1987 i 1991-1995. Actualment era presidenta d’honor de la Fundació Aspronis, entitat que va presidir durant més de dues dècades.

– I a Maçanet, el municipi estrenarà aquest diumenge els nous vestidors de la zona esportiva de Residencial Parc. Es tracta d’un espai que disposarà d’una sala polivalent i vestuaris que podran fer servir totes les entitats del municipi.
La construcció dels vestidors va començar el 2014 però l’empresa constructora no va finalitzar les obres i es va declarar insolvent. Davant aquesta situació, l’Ajuntament va iniciar un procés legal, el qual no va permetre l’ús de l’espai mentre hi hagués el procés judicial. El procés legal es va allargar fins al 2021 i les instal·lacions ja estaven degradades pel pas del temps i diferents actes vandàlics.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit