Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 23/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Un operatiu conjunt de la Policia Local de Calella i els Mossos d’Esquadra s’ha saldat amb la detenció de dues de les tres persones presumptament implicades en una baralla que va tenir lloc a Calella el passat dissabte 14 d’octubre.
Segons informa la policia local els fets van tenir lloc de matinada al carrer Raval del municipi i dues persones van acabar amb ferides provocades per un objecte punxant.

– El govern de Lloret de Mar denuncia que ha heretat de l’anterior mandat una situació econòmica que defineixen com a “molt complicada”. Després d’analitzar “a fons” l’estat actual dels comptes municipals, exposen que han detectat factures i deutes pendents. En un comunicat, el govern municipal liderat per Adrià Lamelas (PSC), detalla a la ciutadania que han detectat “desajustos financers” i avança que l’estat de la situació financera de l’Ajuntament obligarà a adoptar “mesures impopulars”.

– També a Lloret, l’ajuntament ha engegat un pla preventiu de substitució de palmeres datileres. El consistori ha talat un total de 10 exemplars que feien més de deu metres i que estaven en zones de risc. La mesura s’ha pres després que una palmera del Passeig de Sa Caleta patís un trencament que no va provocar afectacions ni personals ni materials. Arran de la incidència, el servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament va fer un seguiment, però, com que no s’ha pogut establir cap causa concreta, el consistori ha decidit posar en marxa el pla. Entre les mesures hi ha la poda de totes les palmeres de l’entorn de la que es va trencar; revisar tots els exemplars i talar els que mostren signes d’envelliment o debilitat.

– I a Blanes, La dessalinitzadora ha batut el rècord històric anual de producció. Si la planta de la desembocadura del riu Tordera, el 2022, va generar 13,5 hectòmetres cúbics d’aigua potable, en aquests 10 mesos del 2023 ja n’ha produït 14,4 hm³. Així ho exposen les últimes dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit