test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 22/09/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Sant Hilari reclama més capacitat a la línia d’autobús que connecta el municipi amb Girona. Aquesta línia, que depèn de la Generalitat, està operada per l’empresa Teisa. El vehicle que passa pel municipi de les Guilleries a les set del matí provinent d’Arbúcies no té prou capacitat per absorbir tots els passatgers, fet que provoca que alguns veïns no puguin fer el seu trajecte. Així ho ha posat de manifest Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en una instància adreçada al govern municipal (PIG). Per la seva banda, l’alcalde Jordi Rotllant ha explicat a Ràdio Marina que han detectat un increment d’usuaris d’aquesta línia des del juliol del 2021. L’alcalde ha detallat que des del govern municipal estan a l’espera d’una resposta del Departament de Territori per tal que aportin una solució.

– També a la Selva, l’Ajuntament de Lloret de Mar està treballant per definir el tram públic que afecta Can Juncadella per tal d’obrir-lo a la ciutadania després de la sentència del TSJC, que ha posat fi a una dècada de litigis entre el consistori i la propietat de la finca. El tribunal va confirmar aquest estiu la titularitat pública del camí i l’Ajuntament ja ha mantingut converses amb diferents col·lectius i la propietat. L’objectiu és dissenyar, com apunten, “ràpidament un traçat viable, segur i accessible”.

– I al Maresme, els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres dues persones a Mataró després de localitzar un home lligat de mans i amb lesions als canells a la urbanització de les Sureres.
Els fets van passar al matí, quan un veí va trobar l’home i li hauria dit que havia estat segrestat, segons informa el mitjà local. En avisar la policia, es va establir un dispositiu a la casa on hauria estat tancada la víctima, situada al carrer del riu Fluvià, i que va acabar amb la detenció de dues persones. Els Mossos mantenen la investigació oberta.

– Les comarques de la Selva i el Maresme celebraran Benvinguts a Pagès La Festa. La nova edició dela festa de la pagesia catalana es farà entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre. Entre totes dues comarques es podran visitar més d’una vintena d’explotacions i establiments agroalimentaris.
Benvinguts a Pagès és una iniciativa que obre les portes d’explotacions i establiments en una aposta pel consum responsable i de proximitat.
Entre els establiments i explotacions participants del Maresme i la Selva hi ha l’Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls, el Ragú Restaurante de Pineda de Mar, la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera de Tordera i el Mas Vilar Rural.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit