Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 22/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha incorporat una ressonància magnètica (RM) d’última generació. Aquest és el tercer equip que s’instal·la a Catalunya. Fins ara, el centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, no disposava de cap equip de RM. Així, des de la corporació valoren que la incorporació d’aquest equip és “un salt qualitatiu molt important tecnològicament.”
La nova ressonància magnètica incorpora eines d’intel·ligència artificial. Això permet millorar la precisió diagnòstica i obtenir imatges d’alta qualitat. El cost de l’equip és de 891.680 euros, un import que s’ha finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia del Ministeri de Sanitat. A més, per la incorporació del nou equip, s’han fet obres d’adequació d’espais, uns treballs subvencionats pel CatSalut. Així, segons apunta la Corporació de Salut, la inversió total per la incorporació del nou equip ha sigut de 1,3 milions d’euros.

– Un estudi científic elaborat pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) detalla que els microbis s’escampen de forma global pels corrents d’aire ascendent que hi ha a la zona intertropical. D’altra banda, l’article apunta que el fenomen natural de dispersió s’està accelerant a causa del canci climàtic, la deforestació i el fet que les grans zones humides siguin cada vegada més seques. Per això plantegen protegir regions geogràfiques sensibles del planeta i reduir la càrrega atmosfèrica de pols.

– L’alcalde de Calella Marc Buch ha presentat el govern de Calella pel mandat 2023-2027. Després dels resultats de les eleccions municipals del 28M, Junts i PSC van tancar un acord per governar amb majoria absoluta de 9 regidors. Amb el nou govern de Calella, les àrees han quedat repartides entre els regidors de les dues formacions. A més, Buch ha anomenat Cindy Rando, cap de la llista socialista, com a primera tinent d’alcalde.
Amb l’entrada del nou govern de coalició a Calella també s’ha creat una nova àrea: la d’Associacionisme, que vol donar servei a les entitats de Calella. Com apunten des del consistori, la seva funció principal serà ajudar les entitats i a les associacions a cercar ajuts per poder tirar endavant o expandir les seves activitats.

– Blanes torna a celebrar els showcookings ‘Blanes Arran del Plat‘ aquest estiu. L’objectiu d’aquesta iniciativa es donar a conèixer diverses receptes de cuina que tenen el peix com a element principal. Aquesta iniciativa s’inclou dins d’un projecte que va arrencar l’any 2022. Per l’edició d’aquest 2023, s’han organitzat sis accions que entronquen amb la marca ‘Blanes Arran del Mar’.
‘Blanes Arran del Plat’ començarà el 28 de juny i durant dos mesos s’han organitzat 12 showcookings gratuïts. Aquests tallers de cuina marinera s’allotjaran a l’Aula Gastronòmica Grenyal, ubicada a l’edifici de la Confraria de Pescadors de Blanes. Totes les sessions es faran de 18h a 20h i aniran a càrrec de persones vinculades al món de la pesca.
Als showcookings es faran els plats de cuina que es van recollir a l’estudi ‘Recerca sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix a Blanes’.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit