Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 21/12/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Lloret de Mar i Blanes són dues de les poblacions de les comarques gironines amb un increment més destacat dels delictes entre gener i setembre d’aquest 2022. Segons el balanç de l’índex de criminalitat del Ministeri de l’Interior, que recull dades de tots els cossos policials, l’increment de delictes a Lloret respecte l’any passat ha estat del 63,8%, arribant als 2.605. A Blanes l’increment dels delictes ha estat del 23,6% arribant a un total de 1.812.

– El sindicat UGT denuncia que la situació de la Policia Local de Tossa de Mar és “insostenible” i anuncia que emprendrà accions si no se soluciona. UGT acusa l’Ajuntament i la prefectura de mala gestió, diu que l’alcalde es nega a negociar i critica que, a la manca d’efectius que té el cos, s’hi han sumat noves problemàtiques.
Una d’elles és que el consistori ha comunicat “de paraula” a tres agents que van superar les oposicions que no aniran a fer formació. I l’altra, que “es deuen hores treballades” i l’Ajuntament ha emès un decret on diu que a partir del 15 de gener, tota aquesta bossa es perdrà. L’alcalde, Ramon Gascons, ho nega i sosté que els tres policies sí faran formació i que el consistori està negociant amb la plantilla com es recuperaran les hores pendents.

Calella ha instal·lat un sistema de retenció de residus amb unes malles situades a l’interior dels embornals per evitar que els residus que es llencen al carrer acabin a la xarxa de clavegueram i arribin al mar. Es tracta d’una prova pilot que ha iniciat la companyia gestora de l’aigua a Calella, Gestaigua, i que ha començat amb la instal·lació de 10 malles al carrer Església. En 10 dies, s’han recollit més de 2 quilos de residus, especialment burilles.

– El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha posat en marxa una estació meteorològica pròpia que ofereix les dades captades en obert. La nova estació, ubicada al primer jardí, recull paràmetres com temperatura, humitat, pluja, vent, pressió atmosfèrica i radiació solar. Les dades es poden consultar al web marimurtra.cat/meteo.
Aquesta és la segona estació meteorològica ubicada al Marimurtra. La primera pertany a la xarxa de l’Agència Espanyola de Meteorologia i funciona des de fa més d’una dècada al tercer jardí.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit