test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 21/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han exigit al govern estatal un “topall màxim de solidaritat” envers l’Estat. Si no hi és, les entitats demanen “un nou sistema de finançament que acabi amb el dèficit fiscal”. Les dues entitats ho demanen en una moció consensuada en què també reclamen tant a l’administració estatal com a la catalana una “reforma estructural del finançament dels ens locals” per poder complir amb el principi de suficiència financera. El text també insta a avançar cap a una nova Llei de Governs i Finances Locals de Catalunya després que, segons subratllen les dues entitats, en els darrers anys els consistoris “han vist disminuir” ingressos i recursos.

– En plana cultural, Caldes de Malavella celebrarà la primera edició del Festival de Literatura Juvenil La Carbonada. Entre el 24 i el 26 de novembre, el municipi s’omplirà de literatura infantil i juvenil amb l’objectiu d’acompanyar als joves en el procés de la descoberta literària.
La Carbonada és un Festival de Literatura Juvenil dedicat a Joaquim Carbó, escriptor nascut a Caldes l’any 1932, fundador i col·laborador de la revista Cavall Fort.

– El Teatre de Lloret de Mar estrenarà aquest 15 de desembre l’obra Un altre conte de Nadal. Aquesta proposta s’inclou dins de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana que ha ostentat aquest municipi de la Selva Marítima aquest 2023.
Un altre conte de Nadal compta amb la direcció de l’actriu gironina Meritxell Yanes i amb la direcció musical de, també, l’actriu gironina Elena Martinell. En total, segons l’ajuntament lloretenc, més de 60 persones estan treballant des de l’estiu en aquest projecte.

– Al Maresme, la fotògrafa Anna Surinyach guanya el Premi Zampa amb el seu projecte Mar de luto.
Mar de luto posa nom i cara a les vides perdudes al mar. El projecte combina la documentació dels rescats al mar amb la investigació periodística sobre la vida de les víctimes. El Premi Zampa és organitzat per l’Associació Fotogràfica del Masnou (FEM), l’Ajuntament del Masnou i la Fundació la Calàndria.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit