Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 20/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Policia Local de Tordera i els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones implicades en un robatori de marihuana. Tres dels detinguts eren els propietaris de la droga, acusats d’un delicte contra la salut pública, i els altres tres eren els lladres que van assaltar el pis. Els fets van passar el 15 d’octubre quan la Policia Local va rebre un avís per una discussió dins un pis. Dos dels lladres hi havien entrat amb l’objectiu d’emportar-se la droga, però a l’interior es van trobar amb les tres persones que hi vivien. Els detinguts són cinc homes i una dona d’entre 24 i 52 anys que ja han passat a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar.

– La Selva és una de les comarques gironines amb les xifres més baixes de reciclatge. Una xifra que es contraposen al total de la província de Girona, que ha pujat el percentatge de residus reciclats segons l’índex de recollida selectiva de les comarques gironines de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Tot i la pujada, el total de la província encara queda per sota del llindar que fixa la Unió Europea.
Les comarques del Gironès i la Garrotxa són al capdavant de l’índex amb un 53% i un 52% de residus reciclats. A la cua queden l’Alt Empordà i la Selva amb un 44% i un 43%.

– El Maresme ha tancat la temporada d’estiu gairebé arribant a les 3 milions de pernoctacions segons l’informe sobre l’Activitat turística a l’Entorn de Barcelona elaborat pel LabTurisme de la Diputació de Barcelona. Així, com apunten des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la temporada d’estiu d’enguany ha sigut la que més afluència ha tingut a la comarca.
L’informa mostra que malgrat que han disminuït el nombre de viatgers un 10,8% respecte a l’any passat, sí que ha augmenta la mitjana de nits que passen els turistes al Maresme. De fet, la mitjana s’enfila fins a les 5 nits, superant les 3,9 nits del 2022.

– L’empresa multinacional Starbucks obrirà la primera cafeteria a la demarcació de Girona el dimarts que ve, 24 d’octubre, al centre comercial Espai Gironès de Salt. El local gironí serà el primer que l’empresa obre fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. La cafeteria tindrà una sala de 83 metres quadrats i una terrassa de 40 metres més. Starbucks és el primer distribuïdor i torrador de cafè del món i des del 2018 la marca opera a l’Estat amb el grup Alsea.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit