Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 2/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Lloret de Mar està valorant emprendre mesures legals per sol·licitar la “rectificació immediata” d’algunes notícies publicades aquest dimecres per diversos mitjans de comunicació en relació a un presumpte frau en un procediment de selecció de dues places de sergent de la Policia Local.
En un comunicat, el consistori explica que en aquestes notícies dues persones expliquen a l’opinió pública un conjunt de fets i situacions “absolutament falses” en relació al procediment engegat per cobrir les dues places de sergent de la Policia Local. Afegeixen que aquestes acusacions suposen “un atac frontal a la reputació, l’honor, la intimitat i a la imatge dels integrants del Tribunal Qualificador i del propi alcalde”.
A més, l’Ajuntament assegura que és “fals” que el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Girona estigui investigant un delicte de falsedat documental i/o de prevaricació administrativa contra els membres del Tribunal Qualificador i/o de l’alcalde de Lloret de Mar. Aclareixen que els Jutjats de la jurisdicció contenciós administrativa no tenen la funció d’investigar delictes -una competència que és de la Fiscalia-, si no simplement de valorar la legalitat dels actes administratius.
En aquest sentit, el consistori especifica que el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Girona únicament ha admès a tràmit un recurs contenciós contra la desestimació per silenci administratiu de la sol·licitud de revisió d’alguns actes pretesament nuls (segons el recurrent) dictats en el marc d’aquest procediment.

– L’Ajuntament de Blanes ha aprovat la cessió d’uns terrenys municipals per a la construcció de 76 habitatges de lloguer social. La mesura es va aprovar a l’última sessiò plenària del passat divendres i va ser per unanimitat.
En total, el consistori cedirà una superfície de tres parcel·les per un termini de 75 anys situades a la zona del barri de Valldolig, a l’extrem est del municipi. Més concretament, una finca de 32 habitatges estarà situada al Carrer Anoia, 23; una altra de 28 pisos, al Torrent de Ses Vernes, 10-12; i, la tercera, que tindrà 16 habitatges, al Carrer Anoia 29. Totes tres finques s’inclouran al Patrimoni Municipal del Sòl a favor de la Fundació Salas.

Caldes de Malavella ha organitzat una visita a la nova campanya d’excavacions al jaciment paleontològic del Camp dels Ninots. La visita es farà aquest divendres 2 de juny a les 18h i anirà a càrrec dels directors de la campanya Bruno Gómez de Soler i Gerard Campeny, investigadors a l’IPHES-CERCA.
El projecte del Camp dels Ninots aquest any celebra els seus 20 anys de treballs de recerca. Durant tot aquest temps, s’ha posat al descobert un dels jaciments paleontològics més importants, segons apunten fonts del consistori caldenc. De fet, aquest jaciment pot servir per reconstruir les condicions paleoclimàtiques del continent europeu de finals del Pliocè (3,1 milions d’anys).

Arbúcies s’omplirà de catifes de flors naturals aquest cap de setmana del 3 i 4 de juny. Aquesta festivitat que ja fa més de 500 anys que se celebra i ha sigut declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, proposa una exhibició d’obres singulars, úniques i efímeres com són les catifes de flors.
El dissabte 3 de juny començarà la festa amb un espectacle familiar i el dibuix de les catifes a terra. L’endemà, diumenge, durant tot el matí, els veïns i veïnes acabaran de confeccionar les catifes de flors naturals. A la tarda s’anunciaran les catifes guanyadores. Per acabar, una cercavila recorrerà tots els carrers trepitjant les catifes fins a convertir-les en una estora multicolor irregular.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit