Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 19/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El mandat 2023-2027 ha arrencat aquest dissabte després dels plens de constitució dels Ajuntaments de la Selva i el Maresme. No hi ha hagut sorpreses d’última hora, els plenaris han estat constituïts i els noms dels alcaldes i alcaldesses són els que s’esperaven, bé pels resultats del 28M amb majoria absoluta o bé pels pactes entre les diferents forces polítiques.
A Blanes, el socialista Jordi Hernàndez ha pres el relleu al republicà Àngel Canosa. Hernàndez ha estat investit alcalde per majoria absoluta després de l’anunci d’un pacte a quatre bandes entre PSC, Junts, Grup Blanes i Blanes Sí.
A Lloret de Mar, el també socialista Adrià Lamelas, s’ha convertit en el nou alcalde del municipi. Ha estat escollit per majoria absoluta després del pacte amb Junts i Comuns. On també hi ha hagut pacte ha estat a Calella, on Marc Buch ha revalidat l’alcaldia amb el suport del PSC. A Tordera, per la seva banda, un pacte entre Junts, PSC i Més Tordera ha donat l’alcaldia a la candidata de Junts Elisabeth Mejías mentre que a Santa Coloma de Farners el pacte entre Junts i Independents ha fet alcaldessa a la candidata de Junts, Carme Salamaña. Pel que fa a Malgrat de Mar, la socialista Sonia Viñolas repeteix en el càrrec després de l’acord amb Malgrat Ens Mou.
On no han calgut pactes perquè els resultats del 28M van ser prou clars, amb majoria absoluta, ha estat a Pineda de Mar, on repeteix mandat el socialista Xavier Amor, o Santa Susanna, on Joan Campolier ha revalidat l’alcaldia. També repeteixen en el càrrec sense necessitat de pactar, Nil Papiol per ERC a Hostalric; Natàlia Figueras per Junts a Maçanet de la Selva i Pere Garriga pels Independents a Arbúcies. A Sant Hilari, els independents del PIG també han revalidat l’alcaldia però amb un canvi de nom, amb Jordi Rotllant que substitueix Joan Ramon Veciana a l’alcaldia.

– Avui dilluns comencen les obres de manteniment i reparació de la carretera Gi-550 i Gi-543, dins del tram urbà del municipi d’Arbúcies. En concret, aquestes obres consistiran en la reparació de les zones en què el ferm està malmès o hi ha flonjalls. Així, els treballs seran de fresat, retirada del ferm en mal estat; i de reposició, amb una nova capa. Posteriorment es reposarà la senyalització horitzontal. Aquestes obres es faran en els dos quilòmetres de la travessera urbana d’Arbúcies.
Des de Territori apunten que el tram de carretera a Arbúcies en obres quedarà afectat per talls intermitents del carril. Així i tot, expliquen que es podrà seguir circulant amb una afectació “mínima” amb talls d’entre cinc i deu minuts en horari de vuit del mati a set de la tarda.

– I en clau cultural, Lloret de Mar estrena l’obra de teatre La Núvia del Rom al Cementiri Modernista del 13 al 16 juliol. L’espectacle simbolitza un drama amb toc shakesperians basat en fets reals. A més, La Núvia del Rom convida als espectadors a emprendre un viatge cap a la Cuba de finals del segle XIX i la Barcelona de principis del segle XX.
La Núvia del Rom és un espectacle encarregat en motiu de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana 2023.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit