test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 18/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Dues persones han acabat detingudes a Lloret de Mar per vinculació a l’organització neonazi Combat 18.
Aquest dimarts, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han desarticulat aquesta organització internacional vinculada al nacionalisme i supremacisme blanc. A Espanya pretenia crear un projecte neonazi amb intenció d’actuar segons els seus objectius polítics. Els agents han fet 14 escorcolls en diferents municipis catalans i també a Madrid, Lugo, Màlaga i Toledo. L’operatiu s’ha saldat amb 16 persones detingudes, tot i que els cossos policials no descarten fer més detencions.

– L’Ajuntament de Vidreres ha encarregat un Pla de Mobilitat Urbana per revisar el funcionament i l’eficàcia dels radars que va instal·lar fa tres mesos. Així doncs, el 16 de setembre el consistori va ordenar una suspensió provisional i, des de llavors, els aparells només recopilen dades.
Des de l’Ajuntament de Vidreres assenyalen que el Pla de Mobilitat conclourà si la ubicació d’aquests radars és l’adequada o si cal canviar-los de lloc per tal de “millorar la seguretat viària”.

– En esports, el Circuit Maresmenc de Cros arrenca una nova temporada que passarà per 9 poblacions de la comarca.
La primera cita del circuit serà el 24è Cros de Santa Susanna el dissabte 28 d’octubre. Les altres cites del circuits seràn el 43è Cors dels Arenys, el 3r Cros de Tordera, el 1r Cros Semiurbà de Llavaneres, i el 28è Cros de Malgrat. El circuit també passarà per Alella, Calella, Pineda de Mar i Sant Cebrià.

– En plana cultural, Calella celebrarà la 10a edició del Festival Canta al Mar aquest cap de setmana. L’esdeveniment, que arrencarà aquest dijous 19 d’octubre, acollirà un total de 29 cors de 16 països, com Mèxic, Estats Units, Puerto Rico, Grècia o Indonèsia. Els diferents cors interpretaran un repertori variat de gèneres musicals; des de jazz fins a música coral popular.
Les competicions començaran aquest divendres amb les categories infantils i juvenils. Dissabte serà el torn de les categories masculina i femenina i, també, de la categoria pop. L’últim dia, diumenge, competiran els cors mixts. A banda de les competicions corals, el Festival Canta al Mar també comptarà amb diferents concerts.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit