Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 17/11/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Departament d’Educació ha retirat el concert econòmic del col·legi Sant Josep de Sant Hilari Sacalm per no arribar als 20 alumnes matriculats. Segons fonts del Departament, actualment hi ha només 15 alumnes matriculats, quan la ràtio actual és de 30 joves per aula i la normativa estipula tenir-ne un mínim de 20. Des de l’associació de famílies que s’encarrega del col·legi se senten menystinguts per aquesta actitud del Departament i han reclamat que el Govern els integri a la xarxa pública de centres, tal com ha fet en d’altres casos arreu de Catalunya. A més, consideren que la pèrdua del concert suposarà una pèrdua econòmica que les famílies no podran assumir, ja que representa deixar d’ingressar uns 100.000 euros.

– Els Ajuntaments de Sant Pol de Mar, Arbúcies i Amer s’han adherit a un conveni de col·laboració amb el Consell de la República. En una roda de premsa aquest dimecres a Sant Pol de Mar, la plataforma presidida per l’expresident Carles Puigdemont ha explicat que aquest pacte implica ampliar a cinc els municipis que assessoren per fer contractació pública “coherent” amb el que defensa l’independentisme i facilitar l’ús de la identitat digital creada per l’entitat. Entre els municipis que s’hi han adherit també hi ha Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa.

– L’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, destinarà 2,3 milions d’euros a adequar i restituir les lleres dels rius de tot Catalunya. Aquesta partida forma part dels programes de manteniment i conservació de lleres per al període 2022-2023 i l’ha aprovat el Consell d’Administració de l’ACA aquest dimecres. En total es desenvoluparan 284 actuacions arreu del territori que consistiran en retirar vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l’aigua, arbres morts o brancatge excessiu, així com elements naturals, sediments o arrossegaments vegetals que puguin reduir la capacitat de desguàs del llit. També es plantaran espècies herbàcies, arbustives o arbòries, i es restauraran d’altres per estabilitzar la vegetació d’aquests espais.

– Més de 100.000 persones han gaudit de les funcions de l’Associació Rialles Blanes durant els seus 40 anys de vida. L’entitat ha celebrat aquest passat cap de setmana la festa d’aniversari que gairebé ha coincidit amb la data exacta de l’efemèride: el 14 de novembre de l’any 1982. Durant tot aquest temps han organitzat mig miler d’espectacles adreçats al públic infantil i familiar en diversos espais de Blanes com el Centre Catòlic, l’Esbarjo Parroquial i les dues últimes dècades al Teatre de Blanes. El proper espectacle de Rialles Blanes està previst pel diumenge 27 de novembre, amb el conte ‘La Caputxeta Vermella’, de Dreams Teatre, un musical que re-versiona el clàssic conte però amb un toc més actual i còmic.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit