test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 17/08/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Vidreres ha engegat la 19a campanya d’excavació al castell de Sant Iscle, un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. La fortificació es va fer servir entre els segles XII i XVI i era un dels principals actius del vescomtat de Cabrera. Al llarg de la primera quinzena d’agost la campanya ha comptat amb 24 voluntaris catalans i de cara a les properes dues setmanes hi participaran 24 joves de diferents països europeus. Aquest any, la campanya s’ha focalitzat en diversos àmbits, com ara la zona sud de la muralla, la part nord del castell fora de la muralla i part dels últims sectors que hi ha dins del recinte que no s’havien fet fins ara.

-L’Ajuntament de Tordera dedicarà el pregó de la Festa Major de Sant Bartomeu d’enguany que se celebra des de demà 18 d’agost- a recordar els incendis que el 2003 van afectar Tordera, Maçanet i Fogars de la Selva. Aquest passat 15 d’agost ha fet vint d’anys que un incendi de grans proporcions va cremar 6.000 hectàrees i va provocar el desallotjament de diverses urbanitzacions. El pregó anirà a càrrec de l’Agent Major d’incendis dels Agents Rurals i bomber voluntari, el torderenc Sergi Fontseca.

-Vidreres, Caldes de Malavella i Maçanet de la Selva tornaran a acollir alguns espectacles del FITAG, Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. La programació està prevista del 22 al 26 d’agost amb el lema “El Fitag surt al carrer”. L’objectiu, segons expliquen des de la Diputació de Girona, ens impulsor de la iniciativa, és apropar les arts escèniques de caràcter amateur a poblacions de tot el territori i oferir possibilitats d’intercanvi entre les companyies residents i les foranes.

-La Policia Local de Blanes ja té plena competència a la xarxa viària que transcorre la població. El cos policial local ha renovat el conveni amb els Mossos d’Esquadra a través del qual els agents locals passen a ser titulars pel que fa a les actuacions en les carreteres de Blanes, tret dels assumptes relacionats amb les competències autonòmiques, estats i estrangeres.
A partir d’ara serà competència de la Policia Local el casc urbà, així com les vies de les urbanitzacions i accessos, polígons industrials, camins, vies sense denominació, pistes forestals i qualsevol altre conjunt d’edificacions del municipi. També tindran competències com a policia titular a la GI-600, la carretera de Blanes a Tordera; a la GI-682, la carreteres de Blanes a Palafolls i l’antiga carretera de Blanes a Malgrat, sempre dins el terme municipal de Blanes.
Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra mantenen íntegrament la competència a les vies interurbanes que no estan afectades per població.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit