Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 17/06/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-La Generalitat analitza la construcció de 4 línies de tren-tramvia a Catalunya, una de les quals connectaria Girona amb la Costa Brava Central. El tren-tramvia de la Costa Brava proposa un traçat de connexió de 144 quilòmetres dels diferents municipis al voltant del massís de les Gavarres. La freqüència serà inferior als 15 minuts i contemplant possibles ramals i les corresponents fases d’execució. Els dos principals ramals seran la connexió amb l’aeroport Girona-Costa Brava i el ramal Girona-Banyoles i Olot.

-El ple del Consell de la Selva ha aprovat la pròrroga del contracte de concessió del servei de menjador escolar a la comarca pel curs 2022/2023. El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat que a totes les escoles s’han fet “com a mínim” dues comissions de menjador i es constata que hi ha, en general, una prestació correcta del servei, tot i que hi puguin haver algunes coses a millorar.

-El ple del Parlament ha aprovat aquest passat dimecres una resolució que insta al Govern Espanyol a la derogació del projecte del ramal i la subestació de la MAT, la línia de Molt Alta Tensió, al seu pas per la Selva Interior. L’any 2014 ja es va aprovar una resolució per demanar la seva paralització i l’estudi de les alternatives al projecte. La iniciativa s’emmarca dins de les accions que està duent a terme fa anys la plataforma No a la MAT Selva. Precisament per aquest diumenge hi ha prevista una caminada reivindicativa al castell de Farners, a Santa Coloma.

-L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar i l’Asil Nicolàs Font ofereixen atenció assistencial amb gossos als seus pacients i residents. Es tracta del projecte ‘Petits i GRANS’ que va començar l’any 2020, però arran de la pandèmia no s’ha pogut desplegar per complet fins fa uns mesos. L’atenció assistida amb gossos es dirigeix a persones grans i persones amb demència que tendeixen a reduir les seves activitats diàries i patir limitacions.

-Blanes recupera aquest cap de setmana les populars ‘Estores de Corpus’. El municipi les dedica enguany al 50è Concurs de Focs d’Artifici. Hi haurà un total d’11 creacions inspirades en els focs de Blanes que lluiran especialment el diumenge a diversos carrers del centre de la vila.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit