Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 15/09/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Lloret de Mar acollirà a l’octubre el Congrés Internacional de Plogging. El plogging és una activitat que consisteix en anar recollint escombraries del medi natural mentre es fa esport. El 8 d’octubre se celebrarà una jornada internacional de plogging de forma simultània a 17 països. Aquest dimecres s’ha presentat el programa en roda de premsa. La iniciativa està impulsada per la cooperativa la Mar de Dones i la Fundació Climent Guitart amb la col·laboració del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament de Lloret.

– La Policia Local de Blanes ha posat a prova els coneixements adquirits els últims dos dies en atendre víctimes en accidents múltiples amb un macrosimulacre que s’han fet aquest dimecres a la ciutat esportiva. En aquesta formació, els agents han après a tractar diferents tipus de ferides que es poden ocasionar en baralles o accidents de trànsit abans que arribin els serveis sanitaris. El caporal de la Policia Local, Josep Romero, ha destacat que el seu cos acostuma a ser “el primer en arribar” i per això és important “donar una resposta i guanyar temps” fins que no arribi una ambulància. La formació és pionera a Catalunya perquè per primera vegada la rep tota la plantilla d’un cos policial, que en el cas de Blanes són 80 agents.

– Els Mossos d’Esquadra han rebut en les darreres 48 hores dues denúncies contra un històric membre del Club Hoquei Mataró per abusos sexuals. Aquests dos casos s’afegeixen a la primera denúncia feta pública dilluns. Segons ha explicat la policia, es tractaria de casos de diferents èpoques. En el cas de la primera víctima, els fets es remunten a set anys enrere. En el segon cas, els fets haurien succeït fa 40 anys i la darrera denúncia fa referència a fets de fa uns deu o quinze anys.

– El Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, l’INSPAI, ha ampliat el seu fons amb gairebé 25.000 fotografies de la Costa Brava de finals dels anys seixanta i els setanta. Les ha cedides el diari nord-català L’Indepéndant, que durant vuit estius va publicar un suplement que s’encartava amb els exemplars que es venien a comarques gironines.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit