Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 15/07/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El sindicat d’infermeria SATSE denuncia la manca d’infermeres que pateixen hospitals com el de Calella, Sant Boi o Sant Celoni i afirma que hi ha centres on aquesta congestió assistencial és “greu i sostinguda”.
SATSE apunta que aquesta falta de personal està afectant especialment als centres concertats d’ús públic, com és el cas dels hospitals de proximitat esmentats. L’organització afirma que aquests centres de grandària mitjana que donen atenció a la població més propera veuen agreujada la seva situació a l’estiu amb el tancament de llits i els moviments poblacionals.

– Lloret de Mar ha presentat el programa de la Festa Major de Santa Cristina. Una celebració que, com és habitual, tindrà el seu punt central el 24 de juliol, diada de Santa Cristina, amb la tradicional processó per mar fins a l’ermita, la regata de llaguts S’Amorra Amorra i el sempre esperat Ball de Plaça. Les activitats, però, ja comencen aquest cap de setmana.

– El Lloret Drone Festival se celebrarà aquest estiu en format de concurs, amb tres empreses que competiran per oferir el millor espectacle de drons. Aquesta és la principal novetat de l’esdeveniment, que es durà a terme del 29 al 31 de juliol, a la platja gran de Lloret.
Una de les empreses participants serà la mateixa que va oferir els espectacles de l’any passat: la catalana Flock Drone Art. Competirà amb una companyia madrilenya i una anglesa.

– El departament d’Interior aplicarà restriccions que qualifica de “severes” amb 9 massissos tancats per onada de calor i alt risc d’incendi d’aquests dies. S’aplicaran restriccions a un total de 275 municipis de 20 comarques, entre les quals hi ha al Maresme.
Les mesures que entren en vigor aquest divendres i fins dimarts vinent són la suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d’origen.
També es restringeixen les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit