Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 15/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Junts i Viu Vilobí han tancat un pacte de govern per al proper mandat que permetrà que el cap de llista de Junts, Joan Pagès, es converteixi en alcalde i que l’exalcaldessa, Olga Guillem, sigui la primera tinenta d’alcaldia. L’acord deixa fora del govern municipal el Grup Municipal Independent (GMI-Independents de la Selva), que va ser la llista més votada el passat 28-M. El GMI va aconseguir cinc dels 11 regidors del plenari de Vilobí d’Onyar, Junts, quatre i Viu Vilobí-Ara PL, dos.
Pagès insisteix que Junts i Viu “comparteixen molts elements” i que per això creuen que serà un acord que ens permetrà avançar per “obrir una nova etapa, per garantir un govern fort i estable, que treballi per millorar el dia a dia i la vida de les persones”.

– La Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç han rubricat el seu compromís per impulsar l’aeroport Girona-Costa Brava. Les tres parts han signat un conveni de col·laboració per aportar-hi conjuntament. En concret, 1,6 milions d’euros. Fonamentalment, aquesta quantitat es reparteix entre la Generalitat i la Diputació, que hi destinaran 800.000 euros cadascuna, mentre que la Cambra hi aportarà 5.000 euros.
Segons destaquen en un comunicat, el conveni “estableix un nou model de governança de l’aeroport, que vetllarà pels interessos territorials, la promoció i l’impacte econòmic de la infraestructura”. A través d’aquest acord, es crearà la Taula Estratègica de l’Aeroport de Girona, l’organisme encarregat de promocionar la terminal de Vilobí d’Onyar.
Amb aquest acord, i a través de la nova Taula Estratègica de l’Aeroport de Girona, es treballarà per diversificar les companyies que operen des de la terminal de Vilobí d’Onyar, ampliar les rutes i promoure l’arribada de l’alta velocitat (a través de la nova estació de l’AVE). La voluntat és que, en un futur, l’acord s’ampliï incloent-hi ajuntaments.

– En clau cultural, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebut la cessió en dipòsit de 38 obres de l’artista colomenc Jesús Carles de Vilallonga Rosell. Fins ara la col·lecció era propietat de la seva vídua, Katherine Slusher. El conjunt d’obres inclouen diferents modalitats, des d’aquarel·la i acrílic finsa a gouache, dibuix i fotomuntatges.
La cessió d’aquesta col·lecció és en règim comodat per un període de quatre anys, prorrohables per quatre anys més com apunten fonts del consistori. Passat aquest temps, l’obra passaria a ser propietat de l’Ajuntament de Santa Coloma. A més, el conveni inclou la creació d’una comissió per gestionar el fons cedit. Aquesta comissió estarà formada per un membre de la família Vilallonga, el/la alcalde/alcaldessa del municipi, el/la regidor/a de Cultura i un crític d’art. Segons expliquen des del consistori, aquesta comissió es reunirà dos cops l’any per planificar activitats de difusió de les obres cedides i de la resta de l’obra de Vilallonga.
Aquestes 38 obres ja estan dipositades a la Casa de la Paraula. A més, a l’exposició s’hi afegeixen alguns objectes personals que utilitzava Vilallonga per a les seves creacions.

– I també a Santa Coloma, la Casa de la Paraula acollirà l’exposició ‘El Llibre de la Selva’. La mostra ressegueix la trajectòria d’aquesta publicació de còmic ‘underground’ editada entre el 1989 i el 1991, des dels seus orígens a l’Institut Montsoriu d’Arbúcies fins a la seva arribada al Saló Internacional del Còmic de Barcelona.
A El Llibre de la Selva hi van participar molts joves aficionats de les comarques gironines al dibuix com Quim Bou, dibuixant de Cavall Fort i creador de la saga Orn.
L’exposició a la Casa de la Paraula comptarà amb dibuixos i fotografies per explicar com va aparèixer aquesta publicació íntegrament en català en un entorn rural destacant el seu paper coma mitjà de comunicació artístic per als joves. A més, també posa el focus en l’impacte social i cultural que va tenir a la comarca de la Selva i dins del panorama del còmic gironí als anys vuitanta.
L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte 17 de juny i es podrà visitar fins el 10 de setembre a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit