Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 15/05/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Guàrdia Civil investiga un veí de Maçanet de la Selva per tenir una vintena d’animals protegits dissecats i no disposar de cap documentació que n’acrediti la procedència legal. Els agents van descobrir la col·lecció fa uns mesos, i durant aquest temps, amb l’ajuda del Ministeri per a la Transició Ecològica, han anat determinant cadascuna de les espècies. Dels vint animals que hi havia al domicili -tant salvatges com de granja- divuit d’ells tenen algun grau de protecció. Fonamentalment són aus, com ara mussols, falcons i òlibes, tot i que també hi ha un gat feréstec o un esquirol comú. Tan sols dos dels animals -una geneta i una guineu- no tenen cap protecció específica. Al veí se l’investiga per un delicte a la protecció de la fauna.

– L’aeroport de Girona ha registrat 90.800 passatgers al llarg del mes d’abril. Aquesta xifra és pràcticament la meitat dels que hi havia el 2019, quan es van registrar més de 175.300 persones. A més, la xifra d’aquest últim mes també se situa lleument per sota de la de l’any passat. Aquest abril ha sigut el primer mes de temporada d’estiu a l’aeroport de Girona. Durant aquests dies s’han registrat 1.474 enlairaments i aterratges, un 17% menys dels que hi havia l’any passat. La bona notícia és l’augment de turistes britànics que han passat per la terminal gironina. El nombre ha crescut un 35% respecte l’abril de l’any passat. El mercat del Regne Unit és un dels més estratègics per a la Costa Brava i des del Brexit i la covid-19 els empresaris han engegat campanyes promocionals.

– El Consell Comarcal del Maresme ha rebut 3 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. Amb aquesta dotació, l’ens comarcal preveu realitzar actuacions enfocades al turisme i a la mobilitat sostenible.
En total, dins del projecte es contemplen un total de 20 actuacions dins de 4 eixos programàtics (Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat). Aquestes actuacions desenvoluparan en els tres propers anys, segons apunten des de l’ens comarcal.
Una de les propostes és l’obertura de nous recorreguts en bicicleta.

– I a la Selva, en clau cultural, un total de 2.300 alumnes de primària d’una desena d’escoles de Blanes han participat a la VI Cloenda de ‘Dansa a les Escoles’. L’acte, organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra, es va celebrar aquest divendres al Passeig de Mar.
El projecte ‘Dansa a les Escoles’ té dos objectius. D’una banda donar a conèixer una part del patrimoni cultural i les danses tradicionals d’arreu dels Països Catalans. De l’altra, vol donar tot un seguit de materials al professorat perquè pugui utilitzar-ho com a eina pedagògica en múltiples matèries.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit