Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 15/02/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Mataró retrà homenatge a l’escriptor Salvador Espriu amb un monument fet per l’escultor Manuel Cusachs, amb qui el poeta tenia un estret lligam. Després que el projecte quedés aturat l’any 2015, el consistori de la capital del Maresme ha anunciat que l’obra s’inaugurarà el pròxim 25 de febrer. El monument, inspirat en la figura i l’obra d’Espriu, se situarà al final del passeig del Callao, a tocar de la riera de Sant Simó.

– I la Plataforma No a la MAT Selva treballa en un documental i una exposició retrospectiva per explicar els 25 anys de lluita contra el ramal de la línia de Molt Alta Tensió a la Selva Interior. El documental s’estrenarà el dia 5 de maig i l’exposició es podrà veure del 4 al 20 de novembre per la Festa de la Ratafia.
Enguany es compleixen 25 anys de les primeres mobilitzacions en contra de les línies de Molt Alta Tensió arran de l’anunci dels governs francès i espanyol d’incrementar la interconnexió elèctrica entre els dos països.
A finals de l’any passat ERC i PSOE van arribar a un acord per derogar definitivament el projecte si es proposen alternatives.

– La Biblioteca Manuel Serra i Moret de Pineda de Mar va recuperar l’any passat les xifres prèvies a la pandèmia. L’any passat, l’espai va registrar un total de 77.969 visites de forma presencial, el que suposa un creixement del 185% respecte el 2021. La biblioteca de Pineda també va experimentar un creixement pel que fa als usuaris inscrits. Actualment en té 10.976, dels quals 785 es van inscriure durant el darrer any. Per altra banda, les activitats que s’hi van organitzar van superar els 3.000 assistents.

– I l’Auditori municipal de Santa Coloma de Farners serà l’escenari de la 28a Mostra de Teatre Amateur Rafael Anglada a partir del diumenge 19 de febrer. El municipi selvatà acollirà propostes de teatre amateur fins a finals de març i el preu per entrada és de 8 euros.
A Santa Coloma de Farners hi va néixer l’actor Rafael Anglada i la seva ciutat natal li fa aquest homenatge des del 1990. L’Agrupació Teatral Farners, formada als anys trenta del segle passat, va instaurar aquest certamen teatral. Actualment, és l’Agrupació Teatral La Clau qui s’encarrega de programar aquesta mostra teatral que any rere any aconsegueix bones xifres de públic.
La mostra de teatre arrencarà el 19 de febrer amb C’est la vie de la companyia Guspira Teatre de Cassà de la Selva.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit