test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 14/09/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i 1 mes de presó i multes per valor de 240 euros un acusat d’atracar un jove amb una discapacitat del 65% a Blanes l’octubre del 2019, colpejar-lo, dur-lo a una zona boscosa i deixar-lo lligat a un arbre mentre treia diners de la targeta de la víctima.
L’acusat, que s’enfrontava a 9 anys de presó i 900 euros en multes, ha reconegut els fets al judici. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena perquè ja ha consignat els 592 euros de la indemnització i perquè el cas ha estat paralitzat de manera injustificada al llarg de la instrucció. El tribunal l’ha condemnat de viva veu pels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, lesions lleus i estafa lleu.

– El municipi de Sant Julià de Llor i Bonmatí, a la Selva Interior, es prepara per a la implantació del nou servei de recollida de residus porta a porta que es posarà en funcionament el proper 19 de setembre. De moment ja s’han repartit els cubells als primers usuaris. De manera paral·lela, els informadors de la campanya estan visitant els comerços per explicar-los el nou sistema. La recollida porta a porta a Sant Julià de Llor i Bonmatí és a càrrec de l’empresa comarcal pública Nora.

– Lloret de Mar presenta avui el Congrés Internacional de Plogging que tindrà lloc a la població el segon cap de setmana d’octubre. El plogging és una activitat que consisteix en anar recollint escombreries del medi natural mentre es fa esport. El 8 d’octubre se celebrarà una jornada internacional de plogging de forma simultània a 17 països.
L’esperança de vida dels gironins ha passat dels 83,2 anys el 2019 als 82,5 anys el 2020 a causa de la covid-19. De fet, aquesta és la primera causa de mort en persones majors de 64 anys i la segona en majors de 35. Per altra banda, els accidents de trànsit són la primera causa de mort entre el col·lectiu jove (entre 15 i 34 anys). Així ho recull el pla de salut de la Regió Sanitària de Girona que ara s’ha fixat 50 objectius i 176 accions concretes per millorar el benestar de la població en els propers quatre anys.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit